2018 yılı DOĞAKA Mali Destek Programları tanıtım toplantısı yapıldı.
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Salonundaki toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, daire müdürleri ile kurum temsilcileri katıldı.
YILDIZ: KATKI SAĞLANMAYA DEVAM EDİLECEK
DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız yaptığı açılış konuşmasında, DOĞAKA’nın bugüne kadar TR63 Bölgesinde verdiği hizmetlerden ve desteklerden bahsetmiş, 2018 Yılı Mali Destek Programları ile de, bölgenin ekonomik ve sosyal olarak kalkınmasına katkı sağlanmasına devam edileceğini söyledi. Yıldız, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) kar amacı güden kuruluşlara yönelik olarak 2018 yılı sürdürülebilir üretimin geliştirilmesi ve yenilikçilik mali destek programı-4 ile 2018 yılı seracılığın geliştirilmesi mali destek programını, kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik 2018 yılı turizm alt yapısının geliştirilmesi küçük ölçekli altyapı mali destek programını ilan edildi. Destek programları kapsamında başarılı projeler verilecek hibe desteği toplam 30.000.000 TL’dir” dedi.
SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİMİN GELİŞTİRİLMESİ 5 MİLYON TL.
Yıldız, 2018 yılı sürdürülebilir üretimin geliştirilmesi ve yenilikçilik mali destek programı-4’ün temel amacı, TR63 bölgesindeki KOBİ’lerin teknolojik altyapılarını geliştirilerek yenilikçi ve çevreye duyarlı üretim anlayışı ile büyümelerine katkı sağlamaktır. Program için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 15:000.000 TL olup, proje başına asgari 50.000 TL azami 500.000 TL destek sağlanacağını kaydetti.
SERACILIĞININ GELİŞTİRİLMESİNE 5 MİLYON TL.
2018 yılı seracılığının geliştirilmesi mali destek programının temel amacı. Tarımsal üretimin geliştirilmesi ve katma değerli ürün üretimine yönelik sera yatırımlarının desteklenmesi olduğunu belirten Onur Yıldız, “Program için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 5.000.000 TL olup, proje başına asgari 30.000 TL, azami 500.000 TL destek sağlanacağını söyledi.
TURİZM ALT YAPISININ GELİŞTİRİLMESİNE 10 MİLYON TL.
Onur Yıldız, 2018 yılı turizm alt yapısının geliştirilmesi küçük ölçekli altyapı mali destek programının temel amacı ise turizm değerlerin fiziksel altyapısının iyileştirilmesi ve alternatif turizm olanaklarının arttırılması olduğunu belirten Onur yıldız, “Program için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 10.000.000 TL olup, proje başına asgari 75:000 TL, azami 750.000 TL destek sağlanacaktır.
Programa için yapılacak başvurular elektronik ortamda (http://kay.kalkinma.gov.tr) adresinden alınacak olup elektronik başvurular için son başvuru ve saati, 6 Nisan 2018 saat 23:59’du. Elektronik ortamda tamamlanan başvurulara ilişkin taahhütnamenin e-imza ile imzalanması yada e-imza ile imzalanamadığı hallerde DOĞAKA elden, pasta yada kargo ile teslimi için son başvuru tarihi 13 Nisan 2018 saat 17:00’dir” açıklamasında bulundu.
ÇAKIROĞLU: DOĞAKA GENİŞ FAALİYETLER SÜRDÜRMEKTEDİR
Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu da konuşmasında, DOĞAKA, Hatay, K. Maraş, Osmaniye illerinde teknik ve mali destek programlarının yürütülmesi, araştırma ve analiz çalışmalarının yapılması, yatırım destek hizmetinin verilmesi, fuar, kongre ve konferans organizasyon düzenlenmesi gibi geniş bir anlamda faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu söyledi.
Toplantı ayrıca, Program Yönetim Birim Başkanı Oğuz Alibekiroğlu, 2018 Yılı Mali Destek Programları hakkında detaylı sunumunu gerçekleştirildi
Katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ve kayıt altına alınması ile toplantı son buldu.