Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Defne imar komisyonundan örnek çalışma

Yayınlanma Tarihi : 14.11.2016 00:00 Bu haber 1020 defa okundu

Defne Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri kendilerine havale edilen dosyaları;  paydaşlarıyla bir araya gelerek şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışı ile yasa ve yönetmeliklere ilkeleri doğrultusunda çözülüyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Defne imar komisyonundan örnek çalışma

Defne Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri Mimar Abdülgani Mazmanoğlu, Bedii Eskiocak ve Ayhan Mirioğlu Defne Belediye Meclisince kendilerine havale edilen konuları her hafta Salı günü ilgili kişileri çağırarak katılımcı ve şeffaf olarak tartışıp raporlarını hazırlıyor.       

Komisyon vatandaşlara yönelik danışmanlık hizmeti’ de veriyor.

MAZMANOĞLU: VATANDAŞI TÜM KONULARDA BİLGİLENDİRİYORUZ

İmar komisyonu Başkanı Mazmanoğlu verdiği bilgide “Defne’nin gelişim ve değişimine paralel olarak Defne’nin sağlıklı, planlı büyüyebilmesi için standartlar oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Komisyonumuza havale edilen imar planı değişikliği ve revizyon taleplerini yasa ve yönetmeliklere uygun olarak karşılamak için özen gösteriyoruz. Komisyona havale edilen dosyaların muhataplarını da çağırarak yasa ve yönetmeliklerle ilgili bilgilendirme yapıyor, raporumuzu hazırlarken birlikte tartışıp birlikte çözüm yolları arıyoruz.  Her Salı günü Defne Belediyesi Çekmece ek hizmet binasında vatandaşların imar konularıyla ilgili sorularını da yanıtlıyor, bilgilendirmeler yapıyoruz.

Hem Komisyonumuz hem de İmar Müdürlüğümüz çalışmalarını yaparken Belediye Başkanımız Dr. İbrahim Yaman’ın önemsediği ve prensip olarak belediyenin her işinde uygulamaya koyduğu sosyal, katılımcı ve şeffaf belediyecilik esas ve gerekliliklerine uygun iş ve işlem yapmayı ilke olarak benimseyerek çalışmalarını sürdürüyor ” dedi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol