Hatay Mahalli Haber
MENÜ

CHPDEN CİNSEL İSTİSMARA TOPLU TEPKİ

Yayınlanma Tarihi : 24.03.2016 00:00 Bu haber 850 defa okundu

CHP Hatay Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse ve CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur yayınladıkları bildirilerle Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan 9 ve 10 yaşlarındaki 45 öğrencinin, öğretmenleri tarafından cinsel istismara maruz kaldığı iddialarına tepki gösterdiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
CHPDEN CİNSEL İSTİSMARA TOPLU TEPKİ

FATMA KÖSE: ÇOCUKLARIMIZI BU ANLAYIŞA TESLİM ETMEYECEĞİZ

CHP Hatay Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse yaptığı açıklamada, “Karaman’da 45 çocuğumuzun din kisvesi altında örgütlenmiş Ensar Vakfı’nda cinsel istismara uğraması bizi yürekten yaralamıştır. mevcut iktidarı, planlı olarak eğitim sistemimizi dejenere ederken, çocuklarımızı denetimsiz Kuran kurslarında, eğitimcilikle ilgisi olmayan bir güruhun eline teslim etmiştir. Ülkemizde sosyal devlete olan gereksinim her geçen gün artarken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu “Bir defa böyle bir olay yaşanması Ensar Vakfı’nın kötülenmesi için gerekçe olamaz” diyerek çocuklarımıza yaşatılan acıyı daha da derinleştirmiştir.

Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, çocuklarımızı bu anlayışa emanet etmeyeceğiz ve benzeri vakaların tekrar yaşanmaması için gerekli olan kalıcı çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesi konusunun takipçisi olacağız” dedi.

GÜZELMANSUR: ÇOCUK İSTİSMARI SUÇUNA ORTAK OLMAYIN

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan 9 ve 10 yaşlarındaki 45 öğrencinin, öğretmenleri tarafından cinsel istismara maruz kaldığı iddiasının üzerinden çok geçmeden bir yeni iddia da Aydın’ın Nazilli ilçesinden geldi.

Türkiye’de ne yazık ki kamu denetiminden uzak vakıflar ve kimi kuruluşlar aracılığı ile eğitim adı altında yapılan faaliyetlerin sonuçları can yakmaktadır. Bunu yapan kişilerin ağır hasta olduğunu kabullenmek ve ceza süreleri boyunca bu hasta suçluların psikiyatristlerce tedavi edilmelerini sağlamaktır.

İnsan hakları ve demokrasi hepimizin savunduğudur. Ama söz konusu çocuğa istismar ve istismarı yapan kişinin hakkı hukukuysa; bu hak ve hukuk taciz edilen çocuk ya da çocukların üstünde olmamalıdır. Herkesi bu konuda duyarlı ve bilinçli olmaya davet ediyorum.” 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol