Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Çağdaş ve tam bağımsız Türkiye hedefliyoruz

Yayınlanma Tarihi : 25.08.2016 00:00 Bu haber 1018 defa okundu

Kısa adı HAMOK olan Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Mustafa Özçelik, Karanlık ve zor bir dönemden geçiyoruz. Diyarbakır, Van ve Elazığ’da yaşanan terör saldırılarından sonra 20 Ağustos’ta Gaziantep’te bir düğün evi kana bulandı. Düğünlere bombalı saldırı düzenleyecek kadar alçak, gözü dönmüş barbarlığı, insanlara ve insanlığa karşı bu vahşeti, bu kini aklımız almıyor. Okul çağında olması gereken çocukların canlı bombaya dönüştürüldüğü bu gericiliği, bu cehaleti kabul etmiyoruz” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Çağdaş ve tam bağımsız Türkiye hedefliyoruz

HAMOK toplantısı dün Defne ilçesinde Yaman restaurantta gerçekleşti.

Toplantıya, Hatay Diş Hekimleri Odası, Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Hatay Tabip Odası, Hatay Veteriner Hekimleri Odası, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB Mimarlar Odası Hatay Şubesi yöneticileri katıldı.

ÖZÇELİK: VESAYETE ŞİDDETLE KARŞIYIZ

Burada konuşan HAMOK Dönem Sözcüsü Mustafa Özçelik, “Ülkemizin her yerine bombalar yağıyor. İnsanları ve insanlığı katleden kirli terör saldırıları hepimizin yüreklerini yakıyor. Üst üste yaşanan terör saldırıları, yaşanan bu savaş hali ve kuşatılmışlık kaygılandırıcı ve ürkütücü. Kör topal da olsa yürüyen hukuk sistemimiz ortadan kalktı. Demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan Güçler Ayrılığı ilkesi Güçler Birliği’ne dönüştürüldü. Yasama ve Yargı Yürütmenin talimatlarıyla işlemeye başladı.

Bütün uyarıları dikkate almayarak yakın zamana kadar sürdürülen Cemaat koalisyonu, emperyalist güçlerin ülkemizi dizayn etmeye çalıştığı bu süreçte, Cemaati bir maşa olarak iktidarı ele geçirme amaçlı bir darbe sürecine kadar bizleri getirdi.

15 Temmuz günü yaşanan; halkın egemenliği temeline dayanan demokrasinin; baskı kurularak ve zor kullanılarak darbeyle ortadan kaldırılması girişimi tüm halkımızın demokratik direnme hakkını kullanarak karşı durması sayesinde bertaraf edilmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asker sivil ayrımı yapmaksızın her türlü darbe girişimine ve vesayete şiddetle karşı olduğumuzu her platformda ifade ettik” dedi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE DİKKAT EDİLMELİ

Özçelik açıklamalarına şöyle devam etti, “20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL kapsamında kamu kurumlarında başlatılan soruşturmalar neticesinde on binlerce insan açığa alınmış, gözaltı ve tutuklamalar gerçekleştirilmiştir. Ancak, idarelerde kurulan komisyonlar marifetiyle nerede, nasıl ve hangi esaslarda hazırlandığı belli olmayan listelerle cemaat/terör örgütleriyle hiçbir ilişkisi olmadığı bilinen Atatürkçü, demokrat, ilerici, aydın meslektaşlarımız da görevden alınmaktadır.

Ancak darbeye karışanlarla ilgili yürütülen soruşturmaların, görevden almaların şeffaf bir şekilde, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve evrensel ilkeleri kapsamında yürütülmesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Tüm devletin içine yerleşmiş/yerleştirilmiş bu yapıyla ve benzer zihniyetle mücadelenin yolu, öncelikle demokrasinin tam anlamıyla hayata geçirilmesi, yargı bağımsızlığının sağlanması ve laiklik ilkesinin sahiplenilmesiyle mümkündür. Ülkemizde demokrasinin hâkim olması için darbelerin ürünü olan OHAL yerine, parlamenter sistem işletilmeli, özgürlükler genişletilmelidir.”

DÖNEM SÖZCÜLÜĞÜNÜ BEN YÜRÜTECEĞİM

Özçelik, Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), meslek örgütleri arasında düzenli bir iletişim ortamı oluşturmak, ortak sorunlar ve amaçlar çerçevesinde koordinasyon sağlamak, bilimsel ve mesleki platformların gelişmesine, demokratik ve organize bir toplum yapısını oluşturma sürecine katkıda bulunmak amacıyla 1993 yılında kurulmuştur, dedi.

Özçelik konuşmasına şu ifadelerle devam etti, “Geride bıraktığımız bu 23 yılda çalışmalarını kesintisiz olarak devam ettirerek “aktif olarak 10 meslek odasının katılımıyla” varlığını sürdüren, ülkemizdeki birkaç kuruldan biridir. Bugün bu 10 odanın başkanları ve yönetim kurulları olarak burada sizlerle beraberiz. İki yılda bir yapılan Oda seçimlerimizin ardından yeni yönetimlerin oluşmasından sonra, HAMOK içinde sıra ile yeni Dönem Sözcüsü görev almaktadır. Geçtiğimiz dönemde görevini başarı ile yürüten Makina Mühendisleri Odası Başkanımız Ömer İyiel’e özverili çalışmaları ve emekleri için hepinizin huzurunda teşekkür ediyoruz. Yeni dönemimizde, HAMOK Dönem Sözcülüğünü Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Özçelik yürütecektir. Kuruluşumuzdan bu yana geçen 23 yıllık süreçte Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu’nda görev alan bütün Oda Başkanlarımıza ve Dönem Sözcülerimize verdikleri katkı, özverili çalışmaları ve emekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Meslek Odalarımız, gerek kendi meslek alanlarında, gerekse meslek alanlarıyla ilintili tüm yaşamsal alanlarda bilgi birikimini bütünleştirerek çözümler önermeye yönelik çalışmalar yürütmektedir.”

UMUDUMUZU ASLA YİTİRMEYECEĞİZ

Özçelik açıklamasına şöyle sonlandırdı, “Bu bağlamda Ülke ve kent sorunları için çözümler önermeye, planlı, sağlıklı ve güvenli kentleşme açısından yerel yönetimlere katkı sağlamaya, toplumumuzun sosyal ve kültürel gelişimi için çalışmalar yapmaya bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da devam edeceğiz.

Hatay’a yapılacak hizmetlerde, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve diğer devlet kurumları arasındaki uyumsuz çalışmaları endişeyle yakından takip ediyoruz. Yıllardır hizmete susayan ilimizde Belediyelerimizin siyasi çıkarlarını bir tarafa bırakarak uyum içinde çalışmalarını kamuoyu adına talep ediyoruz. HAMOK olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonrada ayrım yapmaksızın her türlü katkıyı vermeye hazırız.

Mesleki bilgi, beceri ve deneyimlerimizi topluma ve doğaya saygılı bir iş ortamı için kullanacağız.

Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da hiçbir kurum ve görüşün payandası olmadan, herkese eşit mesafede olacağız.

“Bilim ve teknoloji temelinde çağdaş, demokratik, bağımsız bir Türkiye” mücadelesini ısrarla sürdüreceğiz.

Dünya barış gününün yaklaştığı bugünlerde savaşın yerine barışın, ölümün yerine yaşamın yanında olduğumuzu ve daha güzel yarınlara olan inancımızı belirtmek isteriz. Umudumuzu asla yitirmeyeceğiz.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol