Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Başkan Yamandan defnelilere mektup

Yayınlanma Tarihi : 17.01.2017 00:00 Bu haber 502 defa okundu

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Defne’de kriz haline gelen ve halkın merak ettiği “yollar” ile ilgili tüm sorulara mektup ile cevap verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Başkan Yamandan defnelilere mektup

Mektupları Defneli halkla buluşturan gençler ev ev, kapı kapı gezerek Başkan’ın mektubunu halka dağıttı. Başkan Yaman’ın halka yazdığı mektupta:

“Sevgili Defne’liler;

Yönetime geldiğimizde verdiğimiz sözlerden biri Yüksek Kentsel standartlara sahip bir Defne yaratmaktı.

Bugün günlük yaşamımızda çektiğimiz sıkıntıların en önemli nedeni bu hedefi yakalamak konusunda gösterdiğimiz yoğun çaba ve gerçekleştirilen yatırımlardır. En gelişmiş mahallelerimizde bile çok ciddi alt yapı sorunları yaşamaktaydık. Zehir saçan içme suyu şebekesi, binalara teğet geçen enerji hatları, her yağışta çamur dolan alt yapı şebekesi ve yetersiz ya da olmayan altyapı nedeni oluşan sorunlar sonucunda kazılan yollar kaderimiz olmuştu…

Elektrik dağıtımından doğalgaza kanalizasyondan içme suyuna kadar hiç biri yetki alanımızda olmayan çok önemli alt yapı yatırımlarının, bilinçli bir planlama ile eş güdümünü sağlamak, yatırımcı kuruluşların önceliklerini Defne’ye yönlendirmek konusunda geçen iki yıl içerisinde yoğun çaba harcadık.

Sevgili Defneliler;

Yıllardır ihmal edilen hep basit üst yapı çalışmaları ile avutulan bölgemiz;  son iki yıldır adeta şantiye alanına dönüşmüştür. Bölgelerimizde büyük alt yapı yatırımları yapan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş ve çalışma arkadaşlarına, Tedaş, Aksagaz,  Türk Telekom ve Karayolları Genel müdürlüğü yetkililerine Defne Halkı adına teşekkür ediyoruz.

Sevgili Defneliler;

Sümerler- Harbiye yolumuz, Çekmece caddesi ve Samandağ yolu olmak üzere 3 ana arterimizde devam eden çalışmalar nedeniyle trafik felç olmuştur. Hatay Büyükşehir Belediyemiz tarafından programlanan çalışmalar mevsim koşullarının el verdiği en küçük boşluklarda bile devam etmektedir. Ayrıca Defne Belediyesi olarak yetki alanımızda olsun olmasın sürekli sahada olup eksiklikleri tamamlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Yapımı devam eden Çekmece caddemizde çalışmaların sonuna gelinmiş yağışların durmasıyla birlikte son aşama olan asfaltlama çalışmalarına başlamak için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.

Sümerler – Harbiye yolu ile ilgili olarak birçok kurumla müşterek sürdürülen çalışmaların Tedaş, Aksagaz ve Türk Telekom ile olan kısmı tamamlanmış olup, Hatsu’nun içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları hala devam etmektedir. Sümerler- Harbiye Yolu yaklaşık 2 ay içinde nihai olarak bitirilecektir.

Samandağ yolunda Hatsu tarafından devam eden çalışmaların büyük bir kısmı tamamlanmış olup, Uğur Mumcu bulvarından bağımsız olarak bu yolda asfaltlama çalışmaları Şubat ayı sonuna doğru hava koşulları elverdikçe yapılacaktır.

Defne Kent Meydanında çalışmalar son sürat devam ederken ortaya çıkarılan tarihi eser ne yazık ki çalışmaların durmasına neden olmuş hem bölge halkı hem de çevre esnafının mağduriyetine sebep olmuştur. Geçtiğimiz günlerde Anıtlar Kurulu toplantısını kentimizde yapmış; bulunan tarihi eserler yerinde incelenmiştir. Anıtlar kurulu heyetine duran çalışmalar nedeni ile esnafımızın mağduriyetinin sona ermesi ve trafik karmaşasının çözümlenmesi için sürecin ne kadar çabuk işletilirse halkımızın yararına olacağı durumu tarafımızca detaylı olarak anlatıldı. Anıtlar kurulu yetkilileri durumun hassasiyeti konusunda ikna olduklarını ve mümkün olan en kısa süre içinde çözüm üretecekleri yönünde söz verdiler. Kısa süre içerisinde Uğur Mumcu alanında Defne Kent Meydanı çalışmalarımızın başlaması için tüm platformlarda yoğun bir çaba gösteriyoruz.

Değerli Defne’liler

Yeni kurulan bir belediye olduğumuz halde kısa sürede yılların biriktirdiği tüm sorunlara çözüm üretmek için çalışıyor, siz değerli halkımızın güvenine layık olmanın onurunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Şu yağışlı havalarda alt yapı çalışmaları nedeni ile halkımızın yaşadığı sıkıntıların yüksek standartlarda bir kent kurmak için zorunlu olduğunu bir kez daha hatırlatarak tarafımıza göstermiş olduğunuz sabır için teşekkür ediyoruz. 2017 yılı içinde yapmış olduğumuz programlamayla Defne’nin merkez bölgelerinde alt yapı problemlerinin sona ereceğini, çevre düzenlemeleri ve kent estetiği ile halkımızın hak ettiği standartlarda bir yaşam kalitesi sunacağımızı garanti ediyoruz.

Bu vesile ile tüm halkımızın Yeni yılını bir kez daha kutlar, aileniz ve sevdiklerinizle güvenle ve huzurla yaşayacağınız sağlıklı günler dileriz.” ibareleri yer aldı.            

                                                                                                            

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol