Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Atatürk geleceğe ışık tutan bir liderdi

Yayınlanma Tarihi : 10.11.2016 00:00 Bu haber 663 defa okundu

Bağımsızlık mücadelemizin başkahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 78. yılında Hatay Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma programı ile bir kez daha anıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Atatürk geleceğe ışık tutan bir liderdi

Osman Ötken Anadolu Lisesi’nce düzenlenen anma programına Hatay Valisi Erdal Ata, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Atilla Kayı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Lütfü Savaş, daire müdürleri, gaziler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Anma programında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Osman Ötken Anadolu Lisesi Müdürü M. Abdulkadir Yardımcı, Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışını 78. Yıldönümü, bıraktığı ölümsüz eserlerin mirasçısı olmakla daima gurur duyduğumuz Atatürk’ün ölüm yıldönümünde onu her zamankinden daha iyi anlamak ve hatırlamak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

ATATÜRK KENDİNİ MİLLETİNE ADADI

Tüm canlılar gibi insanoğlu’nunda yaşamının bir sorunu var olduğuna ifade eden  Yardımcı, “Ancak bazı insanlar vardır ki insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle ve  bıraktıkları eserlerle öldükten sonra da varlıkları sürdürürler. Mustafa Kemal Atatürk de en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş ve yaşadığı çağı aşıp gelecek çağlara da ışık tutacak büyük bir lider olmuştur. Ünlü bir devlet adamının da dediği gibi “Atatürk gibi insanlar, bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre içinde doğmazlar, onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır.”

Atatürk vatanına ve milletine yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını herşeyin üzerinde tutan, kendisine çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve komutandı. Onun en büyük emeli Türk milletinin “en medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığı sürdürmesi idi” dedi.

TÖREN ORATORYO İLE SON BULDU

Osman Ötken Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Orhan Tekinalp’ta Atatürk kişilik özelliklerini anlatan bir konuşma yaptı. Anma töreni şiirlerini okunması ve Osman Ötken Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisiyle son buldu.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol