Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Atamız saygıyla anıldı

Yayınlanma Tarihi : 10.11.2016 00:00 Bu haber 664 defa okundu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında tüm yurtta olduğu gibi Antakya’da da düzenlenen törenle anıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Atamız saygıyla anıldı

Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.

Törene Hatay Valisi Erdal Ata, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Atilla Kayı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Lütfü Savaş, Vali Yardımcıları, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, gaziler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

VALİ ATA: GÖNÜLLERDEKİ ERİŞİLMEZ YERİ ASLA DEĞİŞMEYECEK

Törende anıt şeref defteri Hatay Valisi Erdal Ata tarafından imzalandı.

Vali Ata, Anıt defterine duygularını şöyle aktardı: “İstiklal ve İstikbalimizin Başkomutanı, Cumhuriyetin kurucusu Aziz Atatürk, aramızdan ayrılışının 78. Yıldönümü münasebetiyle manevi huzurundayız.

“Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar” sözünüzün ışığında, benzersiz kurtuluş mücadelesinin ardından kurduğunuz Cumhuriyeti, gösterdiğiniz istikamette ilelebet yaşatmanın bilinci ve gayreti içerisindeyiz. Bizlere emanet ettiğiniz ülkemizi, birlik ve beraberlik içinde her alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi yapmak hepimizin asli görevidir.

Ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkaran, toplumumuzun çağdaş yaşam biçimine kavuşturan ölümsüz önderimiz olarak gönüllerdeki erişilmez yerini asla değişmeyecektir.

Türk milleti olarak yüksek hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, sizi ve şahsınızda istiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhun şad olsun.” 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol