Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Anıtta coşkulu tören

Yayınlanma Tarihi : 30.08.2016 00:00 Bu haber 723 defa okundu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nün 94. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda çelenk koyma töreni düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Anıtta coşkulu tören

Cumhuriyet Alanı’ndaki törene Hatay Valisi Ercan Topaca, İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Albay Turgay Aras, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne başta Hatay Valisi Ercan Topaca olmak üzere diğer protokol üyeleri çelenk koyarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

TOPACA: CUMHURİYETİ GELİŞTİRMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Törende Hatay Valisi Ercan Topaca anıt şeref defterini imzaladı.

Vali Topaca anıt şeref defterine duygularını şöyle aktardı: “Aziz Atatürk, Yurdumuzun dört bir yanının işgal edildiği, ordularımızın silahlarına el konulduğu, başkentimizin işgalci güçlerin eline geçtiği ve milletimize bu topraklarda yaşama hakkının verilmek istenmediği bir ortamda, milletimizin milli birlik ve kardeşlik ruhu içinde verdiği kutsal bir mücadele sonucu elde edilen, 30 Ağustos Zaferi’nin 94. Yılında, sizin ve kahramanlarımızın manevi huzurlarında şükran ve minnet duygularımızla eğiliyoruz.

Mücadele ruhu ve azmini örnek alıyor ve en büyük emanetiniz olan Cumhuriyeti geliştirmek ve dünyanın en gelişmiş toplumunu kurma konusundaki mücadelenizi büyük bir azim ve kararlılık ile sürdürüyoruz.

Bu çalışmalar sırasında dâhili ve harici düşmanlar tarafından kurulan tuzakları bir bir bertaraf ederek, güçlü bir vatan sevgisi ve samimi bir iman ile yolumuza devam ediyoruz. Bilim ve teknolojide, ekonomide ve ticarette, kültür ve sanatta, hızla gelişen ve düşmanlara korku salan bir devletin inşa ve ihtiyası devam ediyor. Bu inanç ve iman ile geleceğe güvenle bakıyoruz. Daha çok çalışmak, daha çok üretmek ve insanlığın yararına ve dünya barışına katkı sağlayacak işler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Bu anlamlı zaferin ve şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

KÜLÜNK: ZAFER’İN 94’ÜNCÜ YILINI KUTLAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Törende ayrıca günün ve önemini belirten konuşma yapan Jandarma Üsteğmen Ahmet Külünk, “Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına temel teşkil eden, 26 Ağustos sabahı saat 04:30’da topçularımızın ateşiyle başlayan ve sadece 5 gün sonra 30 Ağustos 1922’de kazandığımız Büyük Zafer’in 94’üncü yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanı yaşıyoruz” dedi.

“30 Ağustos’un gerçek anlamını ve önemini Büyük Zafer’in ikinci yıldönümünde Dumlupınar’ın Çal tepesinde yapılan törende Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği söylevde görürüz” diyen Üstteğmen Külünk, “Meydan muharebesi, milletin bütün varlığı ile ilim ve fen alanlarında yükselmeleriyle, ahlaklarıyla, kültürleriyle kısaca bütün maddi ve manevi kudret ve faziletleriyle çarpıştığı bir imtihan meydanıdır. Hiç şüphe etmemelidir ki, yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti’nin temeli burada taçlandırıldı. Bu sabaha akan Türk kanları, bu semada uçan şehit ruhları, devlet ve Cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır.

İşte kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, harbin, kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekün bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır. Türk ulusu bu meydandan da Ulu Önder’inin liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin çök önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuştur ve bu sonuçların günümüzde de yansımakta olduğu gözlenmektedir. Bu zaferle, Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe, Türk’ün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle topyekun olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır” dedi.

SİLAHLI KUVVETLER HER ZAMAN, GÖREVİNİ İFAYA HAZIRDIR

Üsteğmen Külünk konuşmasının sonunda, “Türk silahlı kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır. Bu kutsal ve tarihi gün vesileyle ulusça Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz”  ifadesinde bulundu.

TÖRENE MEHTERAN TAKIMI DAMGA VURDU

Tören Şiir okunması ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Belediyesi mehteran takımlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği gösteriyle son buldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol