Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Amaç yargıyı AKP’lileştirmektir

Yayınlanma Tarihi : 01.07.2016 00:00 Bu haber 787 defa okundu

MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 34. maddesi üzerinde verilen önerge hakkında MHP grubu adına söz aldığı konuşmasına, “Bu değişiklikle yapılmak istenen, Danıştay ve Yargıtay üyelerinin temyiz haklarının ortadan kaldırılmasıdır. AKP Hükûmetinin, yargıyı sadece siyasallaştırma gayretlerinin açıkça görüldüğü politik bir süreçte vatandaşın kanuni yollardan hak arama yöntemlerinin kısıtlanması, demokratik bir yönetim anlayışından gün geçtikçe uzaklaştığının en temel göstergesidir. Tarafını AKP olarak seçmeyen yargı mensuplarını tasfiye etmek, vatandaşın haklarının da elinden alınması amacıyla yüce Meclise sunulan bu kanun tasarısıyla karşı karşıyayız.” şeklinde başladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
 Amaç yargıyı AKP’lileştirmektir

PARALEL KARDEŞ KAVGASINA DÖNÜŞTÜ

Ahrazoğlu, konuşmasına şöyle devam etmiştir: “AKP'nin kendilerine yönelik veya kendi beklentileri dışındaki kararları tanımamakta, yargıdan da kendileri gibi düşünülmesini, kendi anlayışları doğrultusunda karar almalarını beklemektedir. Onun için de, tasarıyla yargı yönetimini değiştirmek istemektedirler. Dün kendileri için mezardaki yatanları kaldırıp oy kullandırmak isteyenleri, kendileri için muhterem olanları, ne istediyse verdiklerini, iktidarlarına ortak ettiklerini, kendi paralel çizgilerinin diğer çizgisini yok etmeye çalışmaları, 17-25 Aralık yolsuzluk olaylarından sonra paralel kardeş kavgasına dönüştürmüşlerdir?”

MAKSAT PARALEL İSE YASANIN ÖNGÖRDÜĞÜ ŞEKİLDE HAREKET EDİLEBİLİR

MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu; olayın aslında, kimin, ne maksatla, neyi ele geçirmek istediğinin kavgasına, adaletin, hukukun alet edilmesinden başka bir şey olmadığını belirtmiş, “Maksat paralel yapıyı yok etmek ise bunlar kendilerince malum olup bu oluşumu yasa değişikliğiyle değil yasaların öngördüğü yöntemlerle aşmak mümkündür. Ancak niyet bu oluşumu yok etmekten ziyade yargıyı AKP'lileştirmektir." şeklinde açıklama yapmış ve yaklaşan önemli ve anlamlı günlerin hakkındaki “sizlerin, aziz Türk milletinin ve İslam âleminin bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ni ve yaklaşan Ramazan Bayramı'nı kutluyor, Anadolu topraklarının ve İslam coğrafyasının üzerindeki kara bulutların dağılmasını ve her günün bayram coşkusuyla geçmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.” temennisiyle konuşmasını tamamladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol