Hatay Mahalli Haber
MENÜ

AKP seçmeninin kafası karıştı

Yayınlanma Tarihi : 22.06.2016 00:00 Bu haber 758 defa okundu

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Mazman Medya Bünyesinde bulunan 89.2 Akdeniz Fm, 90.7 Dost Fm ve 97.3 Show Radyolarında yayınlanan “Günışığı Gündem Özel” adlı programının konuğu oldu. Ertem: “Hükümetin artık iğneyi kendine batırması lazım.  Resmi olarak seçilen bir başbakan kulağından tutulup kapının önüne koyuldu. Bu sonuçta AK Parti seçmeninin kafasında bir karışıklığa neden oldu” diyerek başladığı konuşmasına çarpıcı açıklamalarla devam etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
AKP seçmeninin kafası karıştı

AK PARTİ İÇERİSİNDE KIRILMALAR VAR

Mithat Öztürk’ün sorularını cevaplayan CHP Hatay Milletvekili Ertem: “Hükümetin 13, 14 yıllık iktidarlığını dış ilişkiler politikasında bir fiyasko olarak görüyorum. Sıfır sorunla yola başladılar ama şuan problem yaşamadığımız komşu ülke kalmadı. Bu sorunların yansıması da vatandaşlarımıza oluyor. Resmi olarak seçilen bir başbakan kulağından tutulup kapının önüne koyuldu. Bu sonuçta Ak Parti seçmeninin kafasında bir karışıklığa neden oldu. Ak Parti içerisinde kırılmalar yaşandı. Bu demokrasinin çok büyük ayıbıdır” diye konuştu.

HATAY HABERLERDEN İZLEDİĞİ OLAYLARI BİZZAT YAŞAR OLDU

Ertem: “Hatay’da kamp dışında yaşayan 400 bin civarında Suriyeli vatandaş var. Bunların çoğu kamplarda değil ve dağınık vaziyette yaşamaktadır. Sadece 125 bin tanesi Reyhanlı’da ikamet ediyor. Reyhanlı’nın nüfusu 90 bindir. 70 bine yakın Suriyeli Kırıkhan’da bulunmaktadır. 90 bine yakın Suriyeli Antakya’da var. Çeşitli ilçelerde ciddi sayılarda Suriyeli vatandaşlar ikamet etmektedir. Ülkemize girişlerinde detaylı kontroller yapılmadı. Aralarında savaştan kaçan masum insanlarda var maalesef masum olmayanlar da var. Şuan Hatay’da ciddi anlamda bir güvenlik problemi vardır. Fuhuş, hırsızlık, darp olayları çok arttı. Hatay bunları haberlerden izlerdi ama artık bizzat yaşar oldu” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN YÜKSELEN YILDIZI SÖNDÜ

Milletvekili Ertem: “Hatay bundan 5 yıl önce Türkiye’nin yükselen yıldızı özelliğine sahip bir ildi. Şuanda maalesef sönmüş yıldız konumundadır. Nedeni ise devletin uyguladığı yanlış politikalardır. Hatay, Mülteci sorunu, işsizlik, yanlış tarım politikaları bitirilemeyen barajlar, nakliyenin, ekonominin ve turizmin durma noktasına gelmesi, İskenderun körfezindeki termik santrallerle boğuşan bir il oldu” dedi.

CHP OLARAK ÇALIŞMALARIMIZIN SONUCUNU ALIYORUZ

Ertem: “CHP Genel Başkanımızın istekleri doğrultusunda Hatay’ın içinde bulunduğu bu zorlu süreçte özellikle Suriye uçağının Yayladağı’nda düşürülmesiyle birlikte Milli Savunma Komisyon Üyesi oldum. Aynı zamanda partimizin Kilis denetmeniyim. Bölgemizde de Kilis’te de ciddi çalışmalarımız ve incelemelerimiz oldu. Roket saldırılarını hepimiz biliyoruz. İnsanlar Kilis’in içinde bulunduğu durumu ülke gündemine taşımamızı istediler. Mecliste defalarca basın toplantısı düzenledim. Önergeler verdim, raporlarımız keza aynı şekilde ilgili kurumlara iletildi. CHP olarak yaptığımız çalışmalar ile sonuca ulaştık. Atılan roketler son buldu. Bu bir somut sonuçtur. Yaralar hala sarılmadı ama öncelikli amacımız bölgenin güvenliğini sağlamaktı. Şimdi ekonomik açıdan Kilis’in eski haline dönmesi lazım bizde bunun takipçisi olacağız” dedi.

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol