Hatay Mahalli Haber
MENÜ

,Acı kan gözyaşı her şeyin önüne geçti

Yayınlanma Tarihi : 20.02.2016 00:00 Bu haber 1019 defa okundu

CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, birlikte yaşam kültürünü her zaman savunan, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul eden halkımızın son dönemlerde maalesef haketmediği terör saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını dile getirdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
,Acı kan gözyaşı her şeyin önüne geçti

Gönenç, yazılı basın açıklamasında, şu sözlere yer verdi:

“Bir yandan askerimiz Yayladağı’nda eli kanlı cihatçı çeteler tarafından katledilmekte, bir yandan Türkiye’nin kalbinde, istihbaratın merkezi Ankara’da canlı bombalar patlatılıp masum insanlar hedef alınmakta, bir yandan da halkımızın huzuru için vatani hizmetini yerine getiren askerler Diyarbakır’da ulu orta şehit edilmektedir. Ülkemizdeki bu iç karartıcı tablolar yüzünden acı, kan ve gözyaşı her şeyin önüne geçmiştir.

Türkiye,  birbiri ardına yaşanan böylesine yangını, acıları asla hak etmiyor. Bütün bu acılara rağmen, bir şeyi herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor. Kardeşliğimize, birlik-beraberliğimize saldıran hainler ve iç-dış bütün şer’ odakları asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Onlar hangi kurşun, mayın, tuzak ile gelirse gelsin, bu millet birlik ve beraberlik yolundan asla geri dönmeyecektir. Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin. Kardeşçe, inadına birlik ve bütünlük içinde beraber yaşama iddialarımızı yüksek sesle sürdürmek zorundayız. Bu ülkeye mutlaka barış gelecek. Bunu da sorumluluk sahibi ve birlikte yaşam kültürünün savunucuları olan bizler sağlayacağız. Her zamankinden çok daha fazla kararlıyız bugün. Bu ülkeye barışın, birinci sınıf demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin gelmesi için elimizden gelen her mücadelenin peşindeyiz, davamızın takipçisiyiz.

 Bu ülkede maalesef  terörden medet umanlar var. Yıkımdan, gözyaşından ve kaostan her türlü rantı sağlamaya çalışan var. Bunların da siyasi muhasebesini yapıyoruz. Bu ülkede şehit sayısı arttıkça, patlamalarda masum siviller öldükçe siyaset borsasında kendi hisselerinin yükseldiğini düşünenler var. Onlara da seslenmek istiyoruz. Sizler de asla amaçlarınıza ulaşamayacaksınız. Sizlerin kafasında bu milletin birlik-bütünlüğünü ve kardeşlik duygularını yok etmeye yönelik bir oyun varsa Türkiye Cumhuriyeti’nin çimentosu konumundaki tüm halkların da büyük bir irfanı var. O irfan karşısında bütün oyunlarınız yok olacaktır. Bu halklar elbet bir gün özlenen barış ve huzur ikliminde kardeşçe yaşama sevdasına kavuşacaktır.

Bugün TV ekranlarında Başkanlık Sistemi hayali ile esip gürleyenler, siyasi rantları yönünde halkımızı kandıran o küçük adamlar dersini alıp susacaklar. Bütün bu olayların temel sorumlusu aranıyorsa sorumlunun kim olduğunu aslında hepimiz biliyoruz. Hangi amaç ile ülkeyi bir ateş çemberine soktuğunu, kimin bu kandan temel sorumlu olduğunu milletimiz de biliyor. Bu olayların en büyük sorumlusu MİT tırları ile yasadışı terör gruplarına yardım yataklık eden, sınırlarımızı kevgire çevirip cihatçı çete mensuplarını ülkemizde en iyi şekilde ağırlayan bizzat AKP hükümetidir.

Ülkeyi kaosa sürükleyen AKP hükümetinin bugüne kadarki iç ve dış politikasını acilen gözden geçirmeye, insanları ayrıştıran mezhepçi siyasetini sonlandırmaya ve insanların en doğal hakkı olan yaşam hakkını her yönüyle korumaya davet ediyoruz. Bu ülkenin sigortası konumundaki CHP olarak barış ve kardeşlik ortamında birlikte yaşam kültürünün tesis edilebilmesi için de elimizden gelen her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bir kez daha medeniyetler kenti Hatay’dan yüksek bir sesle ‘Barıs, hemen şimdi’ diyoruz.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol