Hatay Mahalli Haber
MENÜ

42 Yıl sonra yine coşkuluyuz

Yayınlanma Tarihi : 21.07.2016 00:00 Bu haber 624 defa okundu

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 42. yıldönümü nedeniyle Antakya Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
42 Yıl sonra yine coşkuluyuz

Cumhuriyet alanında gerçekleşen çelenk koyma törenine Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır ile Gaziler katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır tarafından çelenk konulup saygı duruşu ve İstiklal karşı okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, “Bugün burada tarihin kahramanlık safralarında hak ettiği yerini almış olan önemli bir hakikatin 42. Yıldönümünü birlikte özümsemek ve yâd etmek üzere toplanmış bulunmaktayız” dedi.

KIBRIS’I KORUMAK NAMUS BORCUDUR

Bakır, “Mehmetçiğin uğrunda kan döktüğü, can verdiği artık Kıbrıs Türk’ün vatanıdır.

Vatan toprağı geri verilemez, kaderine ter edilemez. Kıbrıs’ta Türk varlığını yaşatmak, gelecek nesillere ve bu topraklar uğruna şehit düşenlere karşı vatanı korumak bir namus borcudur” dedi.

42 yıl sonra yine coşkulu olduklarını belirten Başkan Bakır, “Bizler bugün Gaziler olarak, vatanımıza savaş meydanlarında hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Şuana inanıyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sonsuza dek ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaklardır. Bunun en büyük teminatı şehitlerimiz ve siz gazilerimizdir.

Bizler Kıbrıs Gazileri olarak, bugün bir kere daha Kıbrıs’ta şehit düşenlerimizi rahmetle ve şükranla anarken, söz konusu vatan ise, her Türk’ün ordu savunmakla birlikte, en kutsal değerlerimizden olan vatan ve bayrak uğruna, seve seve canımızı vermeye hazır olduğumuzu yineliyoruz” ifadelerine yer verdi.

MİLLİ RUHUN DİRİ TUTULMASINI UMUYORUM

Bakır açıklamasını şu sözlerle tamamladı, “İster gruplar, ister devletler tarafından olsun, en kutsal hak olan yaşama hakkının kullanılması adına lanetlediğimiz terörün her türlüsünün karşısında yer alacağımızı ifade ediyor, silaha yılda bir trilyon dolar para harcayanların, sıfır maliyeti olana sevgi büyüterek dünyadaki açları, ilaç bekleyen hastaları, okuma yazma bilmeyen milyonlarca çaresiz insanları hatırlatmaya çağırıyoruz.

Tüm dünyanın farklılıkları zenginlikleri olarak görüp barış ve kardeşlikte buluşmalarını temenni ederken, yine biz gaziler olarak vatan sevgisinin güçlendirilmesi, tarih bilincinin geliştirilerek geleceğe daha da emin bakılması adına milli ruh ve heyecanın diri tutulmasını vurguluyor saygılar sunuyorum.”

Çelenk koyma töreni Ömer Tuncer’in seslendirmiş olduğu bayrak adlı şiir ile son buldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol