Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Zeytin-Zeytinyağı Ve Gastronomi Festivali Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi : 23.10.2022 13:34 Bu haber 382 defa okundu

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Zeytin-Zeytinyağı Ve Gastronomi Festivali Gerçekleştirildi

Festivale Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yanı sıra Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri, Belediye başkanları, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile birçok vatandaş katılım gösterdi.Zeytin-Zeytinyağı Ve Gastronomi Festivali Gerçekleştirildi

Hasadımız hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun

Altınözü Zeytin ve Ziytinyağı ve Gastronomi Festivalinin açılış töreninde konuşan Çavuşoğlu, “Zeytin ve zeytinyağının bu coğrafyanın en eski gıdalarından, zeytine Anadolu’muzda kimi zaman ölmez ağaç, kimi zamanda hayat ağacı denir. Zeytin ağacı mütevazidir boyu ile caka satmaz. Nazlıdır ama ömrü uzun ve sağlamdır. Büyümesi çilelidir ama mükafatı büyüktür” dedi. Binlerce yıldır bu coğrafyanın temel gıdalarından biri olan zeytinin, semavi dinlerin hepsince kutsal kabul edildiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Tevrat’ta Nuh Tufanı’nın bittiğini müjdeleyen güvercinin gagasında getirdiği zeytin dalıdır. Hazreti İsa’nın gökyüzüne zeytin dağından, zeytinliklerin içinden yükseldiği yazılmıştır. Kuran-ı Kerim’de zeytin, adına yemin edilen bir nimettir. Nuh Suresi’nde, Cenabı Allah’ın nuru zeytin ağıcından çıkan yağ ile aydınlatılan bir kandile benzetilmiştir. Bin bir çileye katlanan zeytin yetiştiricisine Zeryat denmesi tesadüf değildir.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehrimizin, Hatay'ımızın, ülkemizin birliği, beraberliği ve menfaatleri için hangi partide olursak olalım iktidar-muhalefet, omuz omuza çalışma kültürümüzü daha da geliştirmemiz lazım. Hatay'da bugün sergilenen bu tablonun ki gördüğüm kadarıyla her zaman sergileniyor, bizlere, hepimize, yani tüm Türkiye'ye örnek olmasını canı gönülden temenni ediyorum. Değerli milletvekillerimize, hem AK Parti'den hem CHP'den milletvekillerimize de huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Sizlerle bu hasat etkinliğinde bulunmaktan da büyük bir gurur duydum. Hasadımız hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun."

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol