Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yüreğimiz yanıyor kanıyor

Yayınlanma Tarihi : 11.10.2016 00:00 Bu haber 661 defa okundu

KESK Dönem Sözcüsü Dursun Soydan, 10 Ekim 2015’te Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplananların bombalı saldırıya uğradığını ileri sürerek, “Ankara’da gür bir barış sesi çıkacak iken bu iradeye bomba konuldu” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yüreğimiz yanıyor kanıyor

Soydan, basın açıklamasında, şunları kaydetti:

“DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingine yönelik bombalı saldırıda 101 arkadaşımızı, kardeşimizi, canımızı, dostumuzu ve sevdiklerimizi yitirdik. Eşimizi, kızımızı, oğlumuzu yitirdik. 500’e yakın arkadaşımız, kardeşimiz, canımız ciddi yaralanmalarla hayatta kaldı. Acımız taze, dipdiri. Yüreğimiz yanıyor, kanıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamının üzerinden tam 1 yıl geçti. Hala ilk günkü gibi yüreklerimiz acıyor, yüreklerimiz yanıyor. Her gün yitirdiğimiz yeni canların acısı acımızı da, isyan ve öfkemizi de büyütüyor. Öfkeliyiz, çünkü katliamın katillerini tanıyoruz ve katiller aramızda dolaşmaya devam ediyor. Öfkeliyiz, çünkü aklımızla alay edercesine katliam adli bir olaya indirgenmeye ve zamana yayılmaya çalışılıyor.

Bizler yeni katliamlar yaşanmaması için konuyu sürekli gündemde tutmaya çalışırken katliama zemin hazırlayanlar unutturmaya, gözden kaçırmaya ve yeni katliamlar yapmaya devam ediyorlar. 10 Ekim katliamının bir-iki maşanın üzerine yıkılıp dosyanın kapatılmasını engellemek için kaç yıl sürerse sürsün davanın peşini bırakmayacak, takipçisi olacağız. Katillere ve katliamlara inat; yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol