Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yol yakınken hatadan dönülmeli

Yayınlanma Tarihi : 26.12.2016 00:00 Bu haber 700 defa okundu

30 yıldan fazla hizmet süresi olan kamu çalışanlarına 30 yıl sonrasında çalıştıkları süreler için de emekli ikramiyesi alabilmelerine ilişkin kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yol yakınken hatadan dönülmeli

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin, “2016 yılının haziran ayında tasarı ilk olarak kamuoyuna duyurulduğunda bu yanlışlığı gündeme taşıyarak yapılacak düzenlemenin yeni bir mağduriyet yaratmaması gerektiğini ifade etmiştik. Hiç kimse umutla bekleyen emeklilerimizi hayal kırıklığına uğratma hakkına sahip değildir” dedi. Şahin, "30 yıldan fazla hizmet süresi olan kamu çalışanlarına fazladan çalıştıkları sürelerin karşılığı olarak da emekli ikramiyesi ödenmesine ilişkin kanun tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bu konuda yıllardır verdiğimiz mücadele Anayasa Mahkemesi’nin de kararıyla bir nihayete kavuşmak üzere. Ancak tasarının detayları, bu konuda beklenti içinde olan insanlarımızı bir kez daha umutsuzluğa sürüklemiştir.

30 yıldan fazla çalışan emeklilerimize ödenmesi planlanan emekli ikramiyelerinin güncellenmeden ödenecek olması birçok emeklinin yıllarının karşılığını neredeyse kuruş olarak geri almasına neden olacaktır.Yıllardır bu konuda yaşanan mağduriyetin giderilmesi noktasında en sonunda bir adım atılması bizleri de memnun etmişken geçmişe dönük ödemelerin güncelleme yapılmadan verileceğine dair bir hüküm konulması adalet ve hakkaniyet ilkesi ile bağdaşmayan bir durumu ortaya çıkarmaktadır.” dedi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol