Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yine Zeytinliklerimiz Yine TOKİ Ve Yine Acele Kamulaştırma

Yayınlanma Tarihi : 23.02.2024 19:02 Bu haber 376 defa okundu

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu Hancağız Mahallesinde zeytin ağaçlarının kesilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Karasu’nun açıklaması şöyle; “Öğlen saatlerinde derneğimize gelen ihbar da İlçemiz Hancağız Mahallesinde zeytin ağaçlarının kesildiğini öğrendik. Yaklaşık 100 dönümlük alanda Acele Kamulaştırma uygulaması ile vatandaşların tapuları ellerinden alınmış ve zeytin ağaçlarının kesimine başlandığını yüreğimiz kan ağlayarak izledik. Söz konusu alanın bir kısmı özel mülkiyet ve diğer kısmı hazine arazisi olup hazine arazisi daha önceleri Hancağız halkına kiralanmıştır. Acele Kamulaştırma ile özel mülkiyete el konulmuş ve kiralanan alan da kiracıların ellerinden alınmıştır.  Alana gittiğimizde toplanan halktan aldığımız bilgiye göre 273 hanelik toki yapılacağı ve zeytinliklerin ortalama 70 ile 100 yaşında olduğunu öğrendik. Vatandaş umutsuz ve çaresiz bir şekilde kime neye karşı savaşacağız serzenişinde bulunurken Ülkenin dört bir tarafında ormanlar yok ediliyor zeytinlikler talan ediliyor kim göz yaşımıza bakar diye dert yandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yine Zeytinliklerimiz Yine TOKİ Ve Yine Acele Kamulaştırma

Dededen toruna geçen ve yüz yıllık zeytin ağaçlarının olduğu alanda yüzlerce zeytin ağacı bulunmaktadır. Depremin yarası hala tazeyken ve yaralarımızı sarmaya çalışırken her gün güne yeni bir çevre katliamı ile başlıyoruz. Yine Zeytinliklerimiz Yine TOKİ Ve Yine Acele Kamulaştırma

Dünya küresel iklim değişikliği tehdidi ile karşı karşıya ve bu tehdit artık krize dönüşmüş durumdadır.  Ayrıca deprem sonrası sağlığımızı tehdit eden hava kirliliğini bu ağaçlar temizleyecek, bu ağaçların kökleri sismik dalgaların gücünü azaltarak depremin etkisini büyük ölçüde azaltacaktır. Yine Zeytinliklerimiz Yine TOKİ Ve Yine Acele Kamulaştırma

İlgili ve yetkili kurumlara sesleniyoruz zeytin ağaçlarımıza kıymayın, TOKİ’lerinizi zeytinlik alanlarımızdan çekin yeter artık daha kaç tarım alanımız kaç zeytinlik alanımızı yok edeceksiniz!  Bir ağacı kestiğinizde birçok canlının yaşam alanını yok ediyorsunuz.

               Oysa, Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun'a göre, kısaca Zeytin Kanunu'na göre, tek bir zeytin ağacı kesilemez, zeytinlikler yok edilemez, denmektedir.

“Sağlıklı ve Nitelikli Çevrede Yaşama Hakkı" Mücadelesini Sürdürmekte Kararlıyız.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol