Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yıllar sonra hasret giderdiler

Yayınlanma Tarihi : 18.04.2016 00:00 Bu haber 923 defa okundu

Akdeniz Yaş Sebze ve Meyve İhracatçılar Birliği Başkanı ve aynı zamanda Özyurt gazetesi sahibi Ali Kavak, Düziçi İlköğretmen Okulu mezunu öğretmenleriyle, uzun yıllar sonra Hatay’da buluştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yıllar sonra hasret giderdiler

Ali Kavak’ın evsahipliği yaptığı, emekli öğretmen Süleyman Nayman’ın organize ettiği etkinlikte 1969-1970 dönemi Düziçi İlköğretmen Okulu mezunu öğretmenler, uzun yıllar sonra bir araya gelmenin sevincini yaşadılar.

Hatay’ın Defne ilçesinde aileleriyle birlikte Ali Kavak’ın misafiri olan yaklaşık 70 kişilik grup, iki gün boyunca şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini gezerek, hem ilimizi tanıma fırsatı buldular, hem de yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar.

Düziçi İlköğretmen Okulu mezunu öğretmenler, Hatay’daki buluşmasına dönemin öğretmenlerinden Ahmet Özdemir ve İsmail Nazlı’nın da katılması duygu dolu dakikaların yaşanmasına neden oldu.

KAVAK: HEYECANLIYIM, MUTLUYUM

Harbiye De-liban Restaurant’ta konuklarına yemek düzenleyen Ali Kavak, gecede kısa bir konuşma yaparak, “Uzun yıllar sonra tekrar bir arada olmak bana büyük bir heyecan ve mutluluk verdi” dedi.

Kavak, aradan uzun yıllar geçmesine rağmen, bir arada olmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Şu anda ilk günkü gibi çok sevinçliyim. Geçmişi dün gibi hatırlıyorum, o günler gözümün önünden film şeridi gibi geçiyor. O dönemi unutmak mümkün değil. Güzel yurdumuzun değişik yörelerinden gelerek aynı okulda ve sınıfta bir arada olduk, sevinçlerimizi, üzüntülerimizi paylaştık. Dayanışmanın en güzel örneğini yaşadık. Keşke o günleri geri getirebilsek. Davetimizi kırmayarak, Hatay’a gelmenizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından gecede gönüllerince eğlenen Düziçi İlköğretmen Okulu mezunu öğretmenleri, hep birlikte halaylar çekti, şarkılara eşlik ederek, uzun yıllar sonra buluşmanın sevincini doyasıya yaşadılar.

İki gün boyuncu Ali Kavak’ın misafiri olan Düziçi İlköğretmen Okulu mezunu öğretmenleri, bu buluşmayı gerçekleştiren Ali Kavak’a teşekkür ederek, bunu geleneksel hale getirmenin sözünü verdiler ve Hatay’dan güzel anılarla ayrıldılar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol