Hatay Mahalli Haber
MENÜ

YILDIRIM MESİRE ALANI PİKNİK SEZONUNDA HAZIR OLACAK

Yayınlanma Tarihi : 08.02.2016 00:00 Bu haber 1243 defa okundu

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, hizmet denetimleri programı kapsamında Antakya Belediyesi’nin en büyük projelerinden biri olan Tahtaköprü Yıldırım Mesire alanında incelemelerde bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
YILDIRIM MESİRE ALANI PİKNİK SEZONUNDA HAZIR OLACAK

 

Başkan Kimyeci bu yılki piknik sezonuna yetiştirmeyi planladıkları mesire alanı hakkında şu görüşlere yer verdi; “ Antakya’mızın ata kültüründen gelen ve halk dilinde “seyran” denilen piknik, şehir insanımızın yaz aylarındaki vazgeçilmezlerinden bir tanesi. Biz de Antakya Belediyesi olarak hem bu kültürü yaşatmak hem de vatandaşlarımızın rahat nefes alabilecekleri, hafta sonları aileleri ile gönül rahatlığı ile oturabilecekleri, çocuklarımızın güvenle oynayabilecekleri doğayla iç içe, pırıl pırıl bir ortam hazırlamak istedik. Her geçen gün büyüyen Antakya’mızda şehrin karmaşa ve gürültüsünden kaçmak isteyen vatandaşlarımız mis gibi doğa ortamında, dev çam ağaçları ve Yıldırım Deresinin kenarında rahatça pikniklerini yapabilecekler.

Mülkiyeti Orman İşletme Müdürlüğü kurumuna ait olan ve yaklaşık 400 dönümlük bir alan üzerine yerleşen Yıldırım Deresi mevkide, ilk etapta 120 bin metrekarelik bir mesire alanını hayata geçiriyoruz. Şuana kadar fiziksel alt yapı düzenlemeleri ile çevre düzenleme işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Burada gelen vatandaşlarımızın kullanabilecekleri temiz içme suyu için sondaj çalışmaları gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda bölgede bulunan büyük kaya ve taşları da doğal yapıyı bozmadan istiflemek sureti ile sekiler oluşturarak hem gelen vatandaşlarımıza rahat dolaşım alanı kazandırmayı hem de düzenli bir görünüm elde etmeyi hedefledik. Ayrıca bu çalışmalarımızın akabinde buraya tarım toprağı tesviye etmek sureti ile vatandaşlarımızın daha rahat hareket edebilecekleri bir alan oluşturacağız. Aynı zamanda çimlendirme, damla sulama, yağmurlama sistemleri ile yemyeşil bir alan olmasını ve bunu korumayı sağlamış olacağız.

Bay bayan lavaboları, mescit, mutfak üniteleri, top sahaları, barbekü üniteleri, çeşmeler, kır lokantası, gezi alanları, yürüyüş parkuru, oyun grupları, küçükbaş ve kümes hayvanlarından oluşan bir hayvanat bahçesi yerleştireceğimiz bu alanda insanın keyif alabileceği, bol oksijen alabileceği bir alan oluşturacağız. Piknik sezonuna yetiştireceğimiz mesire alanımız hayırlı uğurlu olsun.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol