Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yıkımlar Hem Ağır Gidiyor Hem çevreye Zarar Veriyor

Yayınlanma Tarihi : 22.09.2023 14:50 Bu haber 138 defa okundu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkımı sırasında yüklenici firmanın yarattığı olumsuz şartlara işaret eden çevre sakinleri ve esnaf  “Yıkılmış hayatlarımızı daha fazla yıkmayın” şeklinde tepki gösterdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yıkımlar Hem Ağır Gidiyor Hem çevreye Zarar Veriyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük hasar alan Hatay’ın İskenderun ilçesi İsmet İnönü (Fener Caddesi) mevkide devam eden ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları vatandaşlar ve esnafları zor durumda bıraktığı bildirildi.

Cadde üzerinde yoğunlukta bulunan ağır hasarlı binaların yıkım çalışmalarının yavaş ilerlemesi ve çevreye verdiği rahatsızlıktan şikayet eden vatandaşlar ve esnaf şunları söyledi: 

“Depremden sonra ağır hasarlı ve orta hasarlı binalar böyle yıkılmamalı. Biz burada esnaflar olarak işlerimizi yapamıyoruz. Bir yıkım faaliyeti yapıldığında süre içerisinde biter. İş makineleri randımanlı çalışırsa bir günde biter. Yıkımlar kısa sürede bitmeyince biz iş yapamıyoruz. İş yapamayınca arkada kalan ödemelerimizi yapamayız. Hatay valiliği, İskenderun kaymakamlığı, yetkilileri koordinatör kaymakam, yetkilileri yıkımları görüyorlar ve ayrıştırma hızlandırma faaliyeti tam teşekküllü yerine getiremiyorlar. Biz esnafların işleri büyük aksıyor. İş yapamıyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, bu yıkım işlerinin sağlıklı ve hızlı bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Yıkılmış hayatlarımızı daha fazla yıkmayın...”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol