Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yerinde Dönüşüm Konusunda Kırmızı çizgilerimiz Var

Yayınlanma Tarihi : 05.07.2023 08:45 Bu haber 200 defa okundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak, “Yerinde Dönüşüm” konusunda belirlediğimiz kırmızı çizgilerimiz var.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yerinde Dönüşüm Konusunda Kırmızı çizgilerimiz Var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgelerinde yapılaşma çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Fay kırıkları ve fay hatları üzerinde yapılaşma olmayacak. Şehrin en kıymetli yeri olabilir, eşraftan birisinin mülkiyeti olabilir, her ne olursa olsun fay hatları üzerinde yapılaşmaya yasak geliyor” dedi.

FAY HATLARI VE KIRIKLARI ÜZERİNDE YAPILAŞMA OLMAYACAK!

Deprem bölgelerinde yapılacak konutlarla ilgili konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bundan sonra ne olursa olsun fay hatları ve kırıkları üzerinde yapılaşma olmayacak” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depreminden etkilenen 11 kentin il ve ilçe belediye başkanlarıyla istişare toplantısına katıldı.

Özhaseki, "Asrın felaketinden etkilenen şehirlerimizin belediye başkanlarımızla birlikte kapsamlı bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi, önceliğimiz afet bölgelerini bir an önce ayağa kaldırmaktır. Hep birlikte çok hızlı bir biçimde güzel şehirlerimizden afetin izlerini sileceğiz.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak, “Yerinde Dönüşüm” konusunda belirlediğimiz kırmızı çizgilerimiz var.

İŞTE O KURALLAR!

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol