Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yerinde Ayrıştırmaya Müdahale Ederek, çalışmayı Durdurdu

Yayınlanma Tarihi : 24.09.2023 17:59 Bu haber 253 defa okundu

Kendi iş yoğunluğunun arasında enkaz kaldırma çalışmaları sırasında gördüğü usulsüzlüklere yaptığı müdahaleler ile gündem olan Harita Mühendisi Kenan Kantarcı, Hatay’da Valiliğin yasaklamasına rağmen Türk Silahlı Kuvvetler caddesinde gerçekleşen yerinde demir ayrıştırmaya müdahale ederek çalışmayı durdurdu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yerinde Ayrıştırmaya Müdahale Ederek, çalışmayı Durdurdu

Gördüğü manzaralar karşısında adeta kahrolduğunu ifade eden Harita Mühendisi Kenan Kantarcı yaptığı açıklamasında:” Bugün kendi işim ile ilgili çalışmalar yapmak üzere bu bölgeye geldim.Tescilli yapıların arasında çalışma yapıldığını gördüm ve Hatay’da Valiliğin yasaklamasına rağmen burada çalışan arkadaşların binanın demirlerini yerinde ayrıştırma yaptıklarına şahit oldum.Her zaman olduğu gibi duyarlı bir vatandaş olarak yapılan bu işe müdahale ettim.Yerinde yapılan bu çalışmalar maalesef çevrede bulunan az hasarlı binalara zarar vermektedir.Hatta ki hemen yanında bulunan Latife Hanım Anaokulu’nun duvar taşları dökülmeye başlamış bile.Yıkım ekibinden başka hiç kimse yok sahada.Daha öncede çok haykırmıştım Tescilli Tescilsiz her taraftan yıkımlar devam ediyor hem de kontrolsüz bir biçimde. Yine haykırıyorum aynı şekilde devam ediliyor ve Kültür Bakanlığı yetkilileri maalesef buralarda da yoklar. Birileri bu duruma dur demeli.Kesinlikle ağır cezalık bir suçtur bu.Hukuki bir durum var ortada.Ve yetkililere sesleniyorum Kültür Bakanlığının görevlileri neredeler?

Ben gücümün ettiğince bu işlere müdahale etmeye çalışacağım.Yetkilileri göreve davet ediyorum.Lütfen herkes elini vicdanına koyarak hareket etsin.” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol