Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yerel olmadan yaygın olmaz

Yayınlanma Tarihi : 18.10.2016 00:00 Bu haber 765 defa okundu

Erdemli Belediyesi öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri sahiplerini bulurken, Hatay’dan Güney Rüzgarı Dergisi Sahibi Gazeteci Mehmet Ali Solak söyleşi kategorisinde ödüle layık görüldü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yerel olmadan yaygın olmaz

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle Erdemli’deki ödül törenine katılamayan Gazeteci Mehmet Ali Solak’ın ödülünü Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber aldı.

Ödüle layık görülmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Gazeteci Mehmet Ali Solak yarışmaya; Şubat 2015 tarihinde “Hataylı İşadamı Nihat Sorgeç Almanya’da ‘Sorgeç Modeli’ne nasıl ulaştı? O Şimdi Rol Model” ile Eylül 2015 tarihinde “Down sendromlu 26 yaşındaki Berk’in annesi Sena Demircioğlu’ndan ‘Aynı Hayattayız’ kitabı üzerine. Hayatınızdaki Engeli Kaldırın” adlı söyleşilerle katıldığını ifade etti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Erdemli Belediyesi Kızkalesi Yerel Medya Günleri (II) etkinliğine; Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis illerinde yayın hayatını sürdüren yerel radyo, televizyon, gazete, dergi ve internet haber sitesi temsilcileri ile proje kapsamındaki illerin gazeteciler cemiyeti başkanları katıldı.

Yerel medyanın sorunlarının ele alındığı, seçici kurul üyelerinin de üniversitelerin iletişim fakültelerinde görev yapan akademisyenlerin oluşturduğu Kızkalesi Yerel Medya Ödüllerinde bu yıl, toplamda 27 kategoride ödül dağıtıldı. Bu ödüllerden üçü Hatay’dan seçilirken, En İyi Yerel Dergi Söyleşi dalında Hatay Güney Rüzgarı Dergisinden Mehmet Ali Solak, En İyi Yerel Gazete Söyleşi dalında İskenderun Asi Haber Gazetesinden Sabriye Güler, En İyi Yerel Gazete Haberi dalında da İskenderun Ses Gazetesinden Akın Bodur ödüle layık görüldü.

Yerel medyayı teşvik etmek ve sorunlarına ortak olmak amacıyla geleneksel hale getirilen Yerel Medya Günlerini düzenleyen başta Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu olmak üzere emeği geçenleri kutlayan Gazeteci Solak, “Erdemli Belediyesi, erdemli bir etkinliğe imza atarak, yerel yönetimler olarak önemli bir hizmeti yerine getirmiş oldu. Unutulmamalıdır ki;  yerel basın, yerelin gözü, kulağı, sesi ve nabzıdır. Yerel medya olmadan yaygın medya olmaz. Yerelleşme olgusunun mimari nasıl yerel basınsa, her geçen gün azalan okur sayısına rağmen, yerelin can damarı da yerel basındır. Bu bağlamda yerel basın desteklenmelidir” ifadesini kullandı.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol