Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yaz Kuran Kursunu Tamamlayan öğrencilere Hediye Dağıtıldı

Yayınlanma Tarihi : 11.08.2023 21:30 Bu haber 129 defa okundu

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depreminde yerle bir olan Altınkaya Merkez Camisi yerine kurulan Çadırda eğitim gören Yaz Kur’an kursu öğrencileri hediyelerle sevindirildi. Bölgemizde yaşanan felaket sebebi ile süresi 6 hafta olarak belirlenen Yaz Kur’an kursunu Merkez Cami İmamı Cemil Bayrak nezaretinde tamamlayan başarılı öğrencilere Yatsı Namazı öncesi düzenlenen programda çeşitli hediyeler verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yaz Kuran Kursunu Tamamlayan öğrencilere Hediye Dağıtıldı

Yoğun katılım ile gerçekleşen programa Altınözü İlçe Müftülüğünden Uzman Vaiz Ali Bahadır Özdemir, Merkez Cami İmamı Cemil Bayrak ve Veliler katılarak Yaz Kur’an kursu öğrencilerini mutluluğuna ortak oldular.

Kuranı Kerimi okumanın ve öğrenmenin fazileti konulu vaazı veren Altınözü İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi Ali Bahadır Özdemir, "Gözümüzün nuru evlatlarımızı camilerimizde Kuran ile tanıştıran Yaz Kur’an kursumuzda görevli hocalarımız tarafından Kuranı Kerimi okuma,Peygamberimizin hayatı,İbadet,İnanç esasları ve Ahlak konularında verilen derslerin yanı sıra sosyal etkinliklerde düzenlenmektedir.Bugün burada gördüğüm hediyelerin çok olması başarılı öğrencilerin fazla olduğunun göstergesidir.Çocukların üzerlerinde emekleri olan Cemil Bayrak hocam ve yardımcısı Muhammed Zehra başta olmak üzere çocuklarını Yaz Kur’an kurslarına gönderen velilerimize teşekkür ediyor,genç kardeşlerimizi de sergiledikleri çabalardan dolayı yürekten kutluyorum.”dedi.

YAZ KURAN KURSU TAMAMLANDI

Merkez Cami İmamı Cemil Bayrak yaptığı konuşmasında; "Kıymetli misafirlerimiz bugün altı haftalık Yaz Kur’an kursumuzu tamamlamış bulunuyoruz.İlk günden bugüne devamlı Yaz Kur’an kursumuza gelen öğrencilerimiz arasında Namaz Kılma ve Hatim etme gibi kategorilerde yüksek puan alan arkadaşlarımıza hediyelerini takdim edeceğiz.Bunlardan Namaz kılma konusundaki ilk üç kardeşimiz bir öğün bile kaçırmamışlardır şükürler olsun. Abid Taze,Hüseyin Köleoğlu ve Yusuf Yahya kardeşlerimizi canı gönülden kutluyorum.Ayrıca az bir puan farkla dördüncü ve beşinci olan kardeşlerimiz ile kısa bir süre de olsa Kuranı Kerimi Hatmeden kardeşlerimizi de kutluyorum.” dedi.

Altınözü İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi Ali Bahadır Özdemir tarafından Namaz Kılma yarışmasının ilk üç derecesini yapan öğrencilere Bisiklet,Dördüncü ve Beşinci öğrencilere saat ve Hatim eden 6 öğrenciye de ödüllerinin bulunduğu zarflar takdim edildi.

Hatim eden öğrencilerin sırayla İhlas süresini okumaları ve Altınözü İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi Ali Bahadır Özdemir tarafından yapılan dua ile program son bulurken Yaz Kur’an kursu öğrencileri katılım gösteren herkese ikramlarda bulundular.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol