Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yayman'dan 72 Milyonluk Yatırım Müjdesi

Yayınlanma Tarihi : 29.01.2023 09:25 Bu haber 213 defa okundu

Hatay'ın Kırıkhan ilçesi merkezinden geçen Delibekirli deresinin 3. Islah çalışmaları DSİ Adana Bölge müdürlüğü tarafından ihaleye çıkartıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yayman'dan 72 Milyonluk Yatırım Müjdesi

Kırıkhan’ın en üst noktası Delibekirli tepesinden başlayıp şehir çıkışına kadar merkezi bir noktadan  geçen Delibekirli Deresinin ıslahı için çalışmalar DSİ tarafından sürüyor.

TBMM Dijital Mecralar Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Delibekirli  Deresinin ıslah çalışmaları için 72 milyon TL keşif bedelli bir ihalenin DSİ tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. 

Kırıkhan’a apayrı bir güzellik katan Delibekirli Deresinde herhangi bir taşkın  olayının yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmaya devam  ettiğini belirten Milletvekili  Hüseyin Yayman, “Delibekirli, Kırıkhan’a hayat veren bir su merkezi. Kırıkhan’ın içme suyunun bir bölümünü karşılayan Delibekirli’den  şehir merkezine kadar  uzanan  Dere yatağında  bugüne kadar 2 kez Islah çalışmaları yapıldı. 3. Islah çalışmalarının ihalesi yapıldı. İleriki günlerde sonuçlandıktan sonra  Delibekirli Deresindeki çalışmalar  başlayacak.” dedi 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Yayman, “Tüm bu çalışmalar noktasında bizlere destek veren  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep  Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi, DSİ Genel ve Bölge Müdürlüğü  ve ekibine ilçem adına  teşekkür ederiz. Kırıkhan’ın gelişimi  için katkı sunmaya devam ediyorlar. Allah razı olsun kendilerinden” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol