Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencilerinin Covid-19 süreci ile başlayan eğitim hayatları 6 Şubat depreminde büyük yıkım yaşadı. Ama onlar hiç yılmadılar ve Bölüm Başkanları Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Duyuler önderliğinde eğitim online olmasına rağmen bir araya gelerek eğitimlerini en güzel biçimde aldılar. Bu öğrenciler şimdi de mezuniyetlerini Adana Korart Sanat Galerisinde muhteşem bir heykel sergisi ile taçlandırarak eğitimlerini tamamladılar.
Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Duyuler’in yaptığı sergide mezun durumda olan öğrenciler; Samet Sadetaş, Halit yorgun, Fehime Gülhan Tomak yer alırken muhteşem eserler sanat severlerden tam not aldı.
Sergiyi gezen sanat severler arasında yer alan bölgemizin önemli ressamlarından Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş yaptıkları açıklamada; ”Bir çok sergide yer aldık ve bir çok sergiyi gezme imkanı bulduk biz. Ama bu sergi inanın hepsinden çok farklı bizim için.Çünkü mezuniyet heyecanı yaşayan bu öğrencilerin eğitim sürecinde ne denli zorluklar yaşadıklarına şahit olduk biz. Covid-19 süreci ve ardından hepimizi en ağır biçimde etkileyen 6 Şubat depremini yaşayan bu gençler okulları yıkılmasına rağmen, Eğitimin online olmasına rağmen Hocaları Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Duyuler ile bir araya gelerek eğitimlerini tamamladılar.Bugünde burada bu pırıl pırıl gençler mezuniyet sergileri ile eğitimlerini tamamladılar. Hepsini yürekten kutluyoruz ve bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyoruz. Ayrıca öğrencilerin üzerinde büyük emeği olan Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Duyuler hocama da şükranlarımızı sunuyorum.” dediler.
Öğrencileri ile gurur duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Duyuler açıklamasında; “Çalışmaların büyük çoğunluğu son üç ay içesinde yapıldı. Depremde Heykel Bölümü ağır hasar almıştı. Deprem sonrası Heykel Bölümünün tadilatı biter bitmez çalışmalar başladı. Sergide toplam 16 Heykel bulunmaktadır. Malzeme olarak taş ahşap ve metal kullanılmıştır. Heykellerin oluşum sürecinde Teknik-estetik boyutunun dışında sanat tarihi ve eleştiri boyutunu oluşturan kuramsal bir çerçevesinin olduğu unutulmamalıdır. Özgünlük ve çağdaşlık her aşamada tartışılmıştır. Sergide yer alan her sanatçı öğrencinin mermerden kendisini yaptığı “oto portre” büst çalışması bulunur. Sanatçı öğrencilerimizden Fehime Gülhan Tomak’ın çalışmalarında mermerden yaptığı oto portre dışında doğadan soyutlamalarda taş ve ahşap kullanmıştır. Sanatçı öğrenci Halit Yorgun’un ise Oto portre mermerden büst çalışması dışında “Deprem” konulu metal çalışması yine metalden yaptığı “Kırlangıç” çalışması bulunur. Ayrıca ahşaptan ve mermerden yaptığı “Kadın” çalışmaları yer alır. Sanatçı öğrenci Samet Sadetaş’ın heykellerinde üç metal heykelin dışında taş malzeme kullandığı “deprem” konulu çalışması büyük ilgi görmüştür. 10 Haziran tarihine kadar Adana Korart Sanat Galerisinde gezilebilecek mezuniyet sergisine tüm sanat severleri bekliyoruz. Tüm zorluklara rağmen mezun olan öğrencilerimi kutluyor bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.” dedi.