Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Vatandaşın Isyanı: üç Aydır Su Yok

Yayınlanma Tarihi : 07.08.2023 22:58 Bu haber 138 defa okundu

İskenderun İsmet İnönü mahallesinde bazı sokaklarda üç aydır yaşanan su sorunu, vatandaşı da muhtarı da adeta çileden çıkardı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Vatandaşın Isyanı: üç Aydır Su Yok

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş’a seslenen mahalleli “Yeter artık susuzluğumuza son verin” diye haykırdı.

İskenderun ilçesinin en büyük mahallelerinden İsmet İnönü’de kullanma suyu sorunu yaşayan bazı sokaklara HBB itfaiye aracıyla su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Ellerinde bidonlarla itfaiye aracından kullanma suyu alan vatandaşlar üç aydır devam eden susuzluk sorununun artık çekilmez hal aldığını belirterek “Kaç gündür su yok! Evde çol çocuk var, mahvolduk. Bizi deprem öldürmedi, ancak susuzluk öldüreceğiz, ne bu çektiğimiz? İşte rezilliğimiz, evde su yok! Üç aydır su yok, sürekli gelmiyor, sadece geceleri geliyordu, onunla yetiniyorduk, üç gündür o da yok. Depremden ölmedik, susuzluk yüzünden hastalıktan öleceğiz. Çocukların kafalarının içi yara dolu. Depremden kaçtık, geri geldik su yok. Banyo yapamıyoruz, bulaşık, çamaşır makineleri susuzluk yüzünden çalışmıyor, pas tuttular. Aşağı taraftaki sokaklarda var, burada yok” diye konuştular.

VATANDAŞLAR MAĞDUR DURUMDA

İsmet İnönü Mahalle Muhtarı Engin Aktuğ da, Şehit İbrahim Çağlar Caddesi üzerinde bulunduklarını ifade ederek “Burada vatandaşlarımız mağdur. Bir haftadır su gelmiyor buraya. 743, 747, 744, 749 sokaklara hiç su yok, bir de 816 Aydemir Sitemizde, Şahin Tepesinde su yok. Çok perişanlık çekiyoruz. Gece gündüz yatamıyorum, ben de bir muhtar olarak Allah için herkesi göreve davet ediyorum. Lütfü Başkanım lütfen bu işi çözün. Yeter! Mahvolduk susuzluktan. Allahtan gelene şükrediyoruz, ama bu kuldan gelen olmuyor. Biz biran önce suyumuza kavuşmak istiyoruz. faturalarımızı, her şeyimizi ödüyoruz. Lütfen suyumuza kavuşturun bizi, vatandaş çok zor durumda” şekkinde konuştu.   

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol