Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Vatan Sizlere Minnettar

Yayınlanma Tarihi : 20.09.2024 05:21 Bu haber 42 defa okundu

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Vatan Sizlere Minnettar

Törene; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Öntürk, Türkiye Muharip ve Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanvekili Galip Dalyan, kurum müdürleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ile ‘Gazilik’ unvanının verildiği gün olarak kutlanan Gaziler Günü nedeniyle bir konuşma yapan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, ülkemizin ve milletimizin bekası için görev yapan, canlarını ortaya koyarak yürüttükleri kahramanca mücadele sonunda gazilikle şereflenen Gazileri gönülden selamladığını ifade etti.

Masatlı konuşmasında, üzerinde yaşadığımız mukaddes toprakların; uğrunda ölenlerin, uğrunda ölümü göze alanların bizlere bıraktığı en değerli miras olduğuna dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öyle bir mirasın emanetçileriyiz ki kendimize vatan kıldığımız bu toprakların her karışında Şehitlerimizin kanı, Gazilerimizin destansı kahramanlığı vardır. 1071’den bugüne Aziz Milletimiz; bayrağımızı, vatanımızı, istiklal ve istikbalimizi şartlar ne olursa olsun canı pahasına korumuş ve tarihin akışını değiştirmiştir. Dün Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ‘Ölürsek Şehit, kalırsak Gazi oluruz’ anlayışı ve inancıyla elde ettiğimiz büyük zaferlerin gerçek kahramanları Şehitlerimiz ve Gazilerimizdir.”

 Şanlı tarihimizin o büyük yürüyüşünde; gazilik mertebesinin, aziz Türk Milletinin en kutlu payelerinden biri olduğuna işaret eden Masatlı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Gazilik, milletin sevgisine, saygısına mazhar olmuş kahramanlık unvanıdır” sözünü hatırlatarak, “Bu unvanı taşımak, yalnızca bir madalya taşımak değil; Allah’a inanmış ve O’na râm olmuş Aziz Milletimizin ruhunu taşımaktır. Sizler, o ruhun canlı temsilcilerisiniz. Gazi bir milletin evlatları olarak sizlerin, aziz milletimizin gönlündeki müstesna yeriniz ve değeriniz ilanihaye korunacaktır. Vatan savunmasında ortaya koyduğunuz şerefli mücadeleniz, tarihin dilinden asla düşmeyecektir. Genç nesillerimiz, sizlerin destansı kahramanlıklarınızla yetişecek, sizlerden aldıkları ilhamla Büyük Türkiye mefkûremizin karakteri yüksek neferleri olacaklardır” ifadesini kullandı.

Türkiye Muharip ve Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanvekili Galip Dalyan da konuşmasında, vatan savunması için yararlı göstermenin her yurttaş için kutsal bir görev olduğunu hatırlatarak, vatan ve milletin geleceği için canından olan şehitleri saygı ve rahmetle andığını ifade ederken, gazilere de sağlıklı bir gelecek dileğinde bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol