Hatay Mahalli Haber
MENÜ

VALİ TOPACA CEMİYET BAŞKANLARINI AĞIRLADI

Yayınlanma Tarihi : 19.03.2016 00:00 Bu haber 942 defa okundu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Yönetim Kurulu üyeleri Hatay Valisi Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
VALİ TOPACA CEMİYET BAŞKANLARINI AĞIRLADI

Ziyarette konuşan Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, 18-20 Mart 2016 tarihleri arasında Hatay Gazeteciler Cemiyeti tarafından gerçekleştirecek olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 6. Başkanlar Konseyi Toplantısı'na katılmak üzere ilimize gelen Başkan Nuri Kolaylı ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 TOPACA: HATAY ÇOK ÖZEL BİR KENT

Yaklaşık 70 ilin cemiyet başkanlarının katılacağı konseyin medeniyetler beşiği ilimizde gerçekleştirilmesinin önemine değinen Topaca, ‘’ İnanıyorum ki bu toplantı ilimizin kültürel ve tarihi dokusunun tüm dünyaya tanıtılmasına büyük katkılar yapacaktır diyerek ilimiz hakkında gazetecileri bilgilendirdi. Topaca: “ Hatay 43 bin yıllık bir tarihe sahip kadim bir kentimizdir. Anadolu’daki ilk cami ve dünyanın ilk kilisesini içerisinde barındırır. Bizler burada Ortodoks, Protestan, Katolik ve Süryani kilisesi hepsinin bir arada hoşgörü içerisinde yaşadığı bir bölgedeyiz. Ezan sesini ve çan sesini birlikte dinleyebildiğiniz özel bir bölgedeyiz. Kimse de bu durumu yadırgamaz. Bu boyutuyla da dünyaya örnek bir hoşgörü ve medeniyet şehridir Hatay.  Tüm bu kültürel verimliliğinin yanında tarım, sanayi ve ekonomik alanda da verimli ve ülke ekonomisine ciddi katkıları olan bir kenttir. Kültür, turizm alanında her geçen yıl daha da ilerliyoruz. Hatay Arkeoloji Müzemiz, dünyanın sayılı arkeoloji müzelerindendir. Ayrıca St. Pierre kilisesi, Beyazid-i Bestami Hz. Türbesi, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, Belen ilçemizdeki Kanuni zamanında yapılmış olan kervansaray da dâhil olmak üzere ulusal ölçekte önemli olan birçok tarihi eseri bünyesinde barındıran bir kentiz. Sınırda olmasına rağmen her yönüyle huzurlu, güvenli, her dinden, kültürden, ırktan insanın bir arada yaşadığı bir kentiz. Ben bir kez daha hepinize hoş geldiniz diyor, buradan güzel hatıralar ve izlenimlerle ayrılacağınızı umuyorum’’ dedi.

KOLAYLI: MESLEKİ BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAMA AMACINDAYIZ

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise kabulünden dolayı Sayın Topaca’ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında üç yıl önce Türkiye’nin her bölgesinde federasyon kurarak şu anda Türkiye’nin en büyük çatı örgütü olduklarının altını çizdi. Kolaylı : “Bizim esas birleştiğimiz nokta mesleki bütünlük sağlama yolundadır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için hepimiz el ele vermiş vaziyette çalışıyoruz. Bu vesileyle sizlerin de bahsettiği gibi bu medeniyet beşiğinde de bulunmaktan mutluluk duyduk.” diyerek gerçekleştirilecek olan konseyin Hatay için hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiğini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol