Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Vakıflar haftası kutlanıyor

Yayınlanma Tarihi : 09.05.2016 00:00 Bu haber 832 defa okundu

Vakıflar Haftası nedeniyle Vakıflar Hatay Bölge Müdürlüğünde kutlama programı düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Vakıflar haftası kutlanıyor

Programa Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Vakıflar Hatay Bölge Müdürü Ali Kaya, bazı daire müdürleri, vakıf başkanları ve vakıf çalışanları katıldı.

KAYA: BU YILKİ TEMAMIZ “VAKIF VE SİVİL TOPLUM”

Törende konuşma yapan Vakıflar Hatay Bölge Müdürü Ali Kaya, Bu yıl “Vakıf ve Sivil Toplum” teması çerçevesinde hem hafta boyunca hem de yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Yaşadığımız çağdaş, bireyler, aynı kara parçası, aynı gök kubbe altında nefes aldığı sürece birlikte yaşam daha da vazgeçilmez bir unsur haline geleceğini belirten Kaya, “Kuşkusuz ulusların “Devlet” örgütlenmesi adı altında yaşamlarının idame ettirmesi yaşam için temel zorunluluktur. Fakat bu zorunluluk elbette yeterli değildir. Ki ihtiyaçtan sivil toplumu destekleyecek unsurlar kendiliğinden doğmuş ve vakıf, dernek, sendika, oda gibi sivil toplum kuruluşları geçmişten günümüze kadar gün geçtikte toplumun gelişmesinde vazgeçilmez unsurlar haline gelmişlerdir.

Bireyin nefes alması bir zorunluluk, ancak temiz bir havayı soluması bir ihtiyaçtır, yine insanın yaşaması bir zorunluluk, fakat insanca, refah içerisinde yaşması bir haktır bir ihtiyaçtır. İşte zorunluluk ve ihtiyaçların bir arada karşılanması gerektiğini bilincinde olan toplumlar, sivil toplum kuruluşlarına yönelmiş ve bu örgütlenme günümüzde bir çağdaşlık, bir medeniyet göstergesi haline gelmiştir” dedi.

Tören Yazar Yusuf Tosun tarafından “Vakıf ve Sivil toplum” adlı konferansıyla son buldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol