Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Uzun Çarşı Esnafının Sesine Kulak Verildi

Yayınlanma Tarihi : 14.12.2022 20:02 Bu haber 288 defa okundu

Hatay’ın Merkez Antakya ilçesi kapalı uzun çarşı esnafı yıllardır su baskınından şikayetçi birçok yere başvurmalarına rağmen çözüm bulamayan çarşı esnafının sesine CHP Antakya ilçe Başkanı Ümit Kutlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürü Muhammet İkbal Polat HATSU Daire Başkanları ile birlikte alt yapı sorunu ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Esnafın da sorunlarını dinleyerek çözüme kavuşturulacağının sözünü verdiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Uzun Çarşı Esnafının Sesine Kulak Verildi

CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu da uzun çarşının önemine değinerek şu ifadelere yer verdi:

“Antakya’nın ekonomik açıdan kalbinin attığı yer bugün Hatay’a gelen 3 misafirden 2 sinin mutlaka uzun çarşıya uğradığı kasabında et yediği çarşısından alışveriş yaptığı Antakya’nın kalbi niteliğinde çok önemli bir yer.

Tabi bu kronikleşmiş bir sorundu, yıllardır taşkınlar bu noktada bu sorun da hepinizin de ifade ettiği gibi ivedilikle çözülmesi gerekiyor. HATSU Genel Müdürümüz çok güzel bir proje hazırlamış, maliyeti yüksek rakamlar olmayan bir proje.

Tabi proje 3. derece site alanı olduğundan Müze Müdürlüğüne de yazıldı, ayriyeten İller Bankasına finansman talep edildi. Bu noktada Hatay/Antakya hepimizin, ben özellikle iktidara mensup milletvekillerimize çağrıda bulunmak istiyorum tabi diğer tüm milletvekillerimize bu projeyi HATSU gönderecek, bu noktada iller bankasının da ivedilikle sonuca götürme, hızlı bir şekilde finansman sağlayıp bu sorunu ortadan kaldırmak için göreve davet edeceğiz.

KUTLU’DAN İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ VE ÜST DÜZEY YETKİLİLERE SESLENDİ

Özellikle iktidara mensup milletvekillerimizi ve üst düzey yetkililerimizi göreve davet ediyoruz. Hangi siyasi partiden olursa olsun hiç önemli değil herkesin elini taşın altına koyması gereken bir süreç çünkü bugün uzun çarşıda yüzlerce esnafımız ekmek yiyor.

Bunun için çok değerli ve önemli, tüm yetkililerin bu noktaya hassasiyet gösterip iller bankasından sağlanacak bu finansmanın hızlandırıp HATSU’nun da hızlı bir şekilde bu sorunu ivedilikle çözmesi gerekir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol