Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Ulusal Kurtuluş mücadelesi ateşi 19 Mayıs

Yayınlanma Tarihi : 19.05.2016 00:00 Bu haber 829 defa okundu

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Ulusal kurtuluş mücadelemizin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs, bağımsızlık ve özgürlük sevdamızın emperyalizme karşı isyan ateşine dönüştüğü gün olduğuna dikkati çekti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Ulusal Kurtuluş mücadelesi ateşi 19 Mayıs

Yarayıcı, açıklamasında, şu sözlere yer verdi:

“Yılgın ve yorgun Anadolu’nun umudun etrafında kenetlenerek ayağa kalktığı, direniş destanları yazmaya başladığı günün adıdır 19 Mayıs.

Mustafa Kemal’in yaydığı bağımsızlık ateşi öylesine güçlü bir umut yaratmıştır ki, yoksul Anadolu halkı, ezilen dünya halklarına da örnek olacak bir kurtuluş mücadelesiyle, yeni bir cumhuriyet yaratmıştı. Bu gün Anadolu devriminin kazanımlarına göz diken karşı devrimciler, isyan ateşinin yakıldığı bu günü de, Mustafa Kemal’imizi de, bağımsızlık ve özgürlük düşlerimizi de unutturmak istiyor.

Ancak en başta gençliğimize, değerlerimizi unutturamayacaklarını kısa bir sürede anlayacaklardır. Çünkü 19 Mayısta yakılan özgürlük meşalesi, 1919’dan bu yana daha da harlanarak gençliğimizin kalplerinde yanmaya devam ediyor.

Önderimiz Mustafa Kemal’in emaneti olan Cumhuriyeti, gözü gibi koruyan gençlik, karşı devrimin tüm adımlarını boşa çıkaracak azim ve kararlılığa sahiptir.

1919’larden bu yana özgür ve bağımsız bir Türkiye için, canı dahil, her bedeli ödemekten kaçınmayan gençliğimiz, karanlığa rağmen, aydınlık yarınlara dair umudumuzun teminatıdır.

Ne mutlu bizlere, ne mutlu partimize böylesine yiğit bir gençliğe sahip olduğumuz için.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol