Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Ülkemizde şiddet ve taciz olayları arttı

Yayınlanma Tarihi : 21.10.2016 00:00 Bu haber 681 defa okundu

Hatay Kadın Platformu adına  Hülya Kadi, Çocuğa yönelik cinsel istismar, şiddet ve taciz olaylarının ülkemizde son yıllarda arttığını gördüklerini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Ülkemizde şiddet ve taciz olayları arttı

Dün konuyla ilgili olarak Hatay Tabip Odasında Hatay Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Hülya Kadi, “Çocukların durumuna bakıldığında çocuklara yönelik cinsel istismarın, çocuk yaşta evlendirme kız çocuklarının ve mülteci çocuklar probleminin listesinin ilk 3 sırasında oluşturduğunu görmekteyiz” dedi.

Gündeme gelmemesine karşısın siber şiddet ve ve okullarda dayakta karşımızı en yoğun çıkan fiziksel şiddet ve akranlar arası şiddete diğer problemler içinde öne çıkanlar olarak gözükmekte olduğunu belirten Kadi, “Çocuk istismarında saldırganın gizli kalması, toplumun içinde yaşayan, kariyerli kişiler arasında çıkması, sinsice uzun zamana yayarak çocukla iletişim kurmaya ortaya çıkarılmasını zorlaştırmaktadır. Çocukların korkudan yaşadıklarını saklaması, çocukla görüşme yapacak donanımlı uzman sayısının yetersizliği de olayların gizli kalmasına neden olmaktadır” dedi.

KAMPANYA 1 AY SÜRECEK

Çocuğa yönelik cinsel istismar, şiddet ve taciz olaylarının ülkemizde de son yıllarda arttığını gördüklerini ifade eden Kadi,”Bu artış biz Hataylı kadınları çocuk istismarlarına karşı sesimizi yükseltmek adına bir araya gelmeye ve bir kampanya örgütlemeye zorunlu kılmıştır. Bugün başlatacağımız “Kırmızı balon kampanyası” yaklaşık 1 ay sürecek ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde organize edeceğimiz ‘Kırmızı balon çocuk şenliği’ ile son bulacaktır.

Bütün Hatay halkını bu kampanyayı güçlendirmeye ve sahip çıkmaya çağırıyoruz”  dedi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol