Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Ülkede bilgi konuşan kişinin gücüyle ölçülüyor

Yayınlanma Tarihi : 05.08.2016 00:00 Bu haber 689 defa okundu

Gümrük Müşaviri / Yazar Mehmet Çardak, haftalık yazısında, ‘Bilgi ve Cehalet’ konusunu değerlendirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Ülkede bilgi konuşan kişinin gücüyle ölçülüyor

Çardak, yaptığı açıklamada, bilginin; öğrenmenin, araştırma ya da gözlem yoluyla elde edilen gerçekler olduğunu savundu.

 Ayrıca genel olarak ve sezi durumunda zihnin kavradığı temel düşünceler ve insan aklının kapsayabileceği olgu olduğuna dikkati çeken Çardak, şöyle devam etti:

“Bilgi, gerçek ve ilkelerin tümüne verilen addır. Cehalet ya da cahillik ise, bilgisizlik halidir; insanın farkında olmama halini betimler. Genellikle bir aşağılama sıfatı olarak kullanılır. Gerçeklerden kaçan, gerçeği çarpıtan insanlara yakıştırılır. Bilmezlik, okumamışlık, bilgisizlik olarak da bilinir. Edepsizlik, kültürsüzlük, aydınlanmayış ile eş tutulmuştur. Cahil, bilgisiz kimse; cühela, cahiller demektir. Budala, enayi, nadan, ümmi, toraman, aptal, yaban sözcükleri ile yakın anlamdadır. İlginç bir halkız vesselam! İki satır okumayız ama her şeyi biliriz! Bu ülkede bilgi, konuşan kişinin gücüyle ölçülüyor! Eğer zenginseniz veya makam sahibiyseniz istediğiniz kadar saçmalayabilirsiniz. Ne yazık ki bu davranış biçimi kültürümüze yerleşmiş bir şeydir.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol