Hatay Mahalli Haber
MENÜ

UÇKUNLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Yayınlanma Tarihi : 18.05.2016 00:00 Bu haber 704 defa okundu

       Antakya Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Haşere ile Mücadele Ekipleri uçkuna karşı mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
UÇKUNLA MÜCADELE SÜRÜYOR

       Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada şunlar yer aldı; “ Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Haşere ile Mücadele Ekipleri Şubat’ın ilk haftasından itibaren yapmış oldukları ve bütün mahalleleri kapsayan larva mücadelesinden sonra Kasım ayına kadar sürecek uçkun mücadelesini sürdürmektedir. Üremenin yoğun olduğu yerde haftada 3 defa, az olduğu yerlerde haftada 2 defa olmak üzere 95 mahallemizde uçkun mücadelesi gerçekleştirilmektedir.

        Uçkun mücadelesi sırasında vatandaşlarımızın kapı ve pencerelerini kapatmaları dışarıdaki sineklerin evlerin içerisine girmesini engelleyecektir. Ayrıca ilaçlama aracının geçişi sırasında ebeveynlerin çocuklarının aracın arkasından koşmalarına engel olmaları, olması muhtemel zehirlenmeye karşı alınması gereken önemli bir tedbirdir.

Sineksiz bir yaz geçirmek için;

•          Lavabo ve foseptikleri evlerimizin bahçesine, dereye akıtmamak,

•          İçi su dolu kapları ağızları açık bir şekilde bahçede unutmamak,

•          Gübreliklerimizi toplu yerlerde biriktirip günlük olarak evlerimizden uzaklaştırmak,

•          Çöplerimizi zamanında poşetleyerek konteynerlere koymak, vatandaşlarımızın alması gereken önlemlerden bazılarıdır.

        Antakya merkez ve çevre mahallelerimizde bulunan içinden lağımın aktığı 29 dere bulunmaktadır. Bunun yanı sıra ciddi bir üreme bölgesi oluşturan yüzlerce inşaat ve ev bodrumu ile 10.000 noktaya yakın üreme yeri bulunmaktadır.  Bu yerlerdeki üremeyi en aza indirmek için yoğun bir mücadele içerisindeyiz.

       Bütün bu mücadeleye rağmen uçması muhtemel sivrisineğe karşı pencere ve kapılarımıza sineklik takılması önem taşımaktadır.”

 

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol