Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Türkülerin dili ezgilerindedir

Yayınlanma Tarihi : 03.11.2016 00:00 Bu haber 698 defa okundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkülerin dili ezgilerindedir, anlamını bilmediğimiz ama ezgisini yüreğimizde hissettiğimiz türküleri anlamış oluruz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin "Barışın Renkleri Medeniyetler Korosu"nu ve Sunay Akın'ın gerçekleştirdiği şiir ve hikaye dinletisine katıldı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve çok sayıda partili katıldı.
Konser programı öncesinde davetlilere konuşma yapan Kılıçadaroğlu, "Türkülerin dili ezgilerindedir, anlamını bilmediğimiz ama ezgisini yüreğimizde hissettiğimiz türküleri anlamış oluruz. Onun bir aşk türküsü mü, başka bir türkü mü olduğunu onun ezgisinden anlarız. Bu koroyu Türkiye'ye kazandıran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bu güzel buluşmayı bize sağlayan Yenimahalle Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından sahnedeki yerini alan Barışın Renkleri Medeniyetler Korosu ve Usta yazar Sunay Akın, anlattıkları hikayelerle, okudukları türkülerle seyircilere keyifli bir gece yaşattı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Türkülerin dili ezgilerindedir

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol