Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Türkiyede yönetim sistemi kökten değişecek

Yayınlanma Tarihi : 01.01.2017 00:00 Bu haber 653 defa okundu

Gümrük Müşaviri/Araştırmacı-Yazar Mehmet Çardak, AK Parti ve MHP’nin, Anayasa değişikliği ile rejim değişikliğini gerçekleştireceğini ileri sürdü.0

Paylaş Paylaş Paylaş
Türkiyede yönetim sistemi kökten değişecek

Çardak, gazetemize yaptığı açıklamada, hükümetin, ‘bunun rejim değişikliği olmadığını, hükümet sisteminin değişeceğini’ söyleseler de, aslında getirilmek istenenin bal gibi ‘Cumhurbaşkanlığı Rejimi’ olduğuna dikkati çekti.

‘Cumhurbaşkanlığı Rejimi’nde siyaset ve hükümet sisteminin tasfiye edileceği’ iddiasında bulunan Çardak, şöyle devam etti:

“AK Parti ve MHP yöneticileri ne derse desin, Türkiye’de yönetim sistemi kökten değişecektir.  Uzun bir aradan sonra parti devletine değil, tek kişi devletine dönüşün yolu açılacaktır. Bu yolu açan bizzat AK Parti lideri ve Başbakandır. Bu yolun açılmasına destek veren MHP Genel Başkanı’dır.

Oysaki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletin egemenliği bir kişinin iradesine bırakılabilir mi? Ama TBMM Adalet Komisyonu’nda görevli AK Parti ve MHP Milletvekilleri egemenliğin seçilmiş bir tek kişinin eline bırakıldığı bir sisteme onay verecektir. Anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi halinde, AK Parti ve MHP Milletvekillerinin oylarıyla Meclis’in temsil fonksiyonunu yitireceği bir döneme geçilecektir. 

2019’da seçilecek Cumhurbaşkanı aynı zamanda partisinin de başında olacaktır. Adı Cumhurbaşkanı olan ve seçimle gelecek bir tek adam, bu sistemin tam ortasında duracak ve her şey; Meclis de, yargıçlar da, bütün hükümet organları da ona bağlı olacaktır.  Cumhurbaşkanı, ülkeyi kararnamelerle, hem de Meclis’e hiç ihtiyaç duymadan tek başına yönetecektir.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol