Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TÜRKİYE MEÇHULE DOĞRU GİDİYOR

Yayınlanma Tarihi : 11.10.2022 11:07 Bu haber 254 defa okundu

Türkiye Cumhuriyeti’nin çok zorluklar yaşadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “99 yıllık Cumhuriyet elbette ki bir çok zorlukları aştı. Bir çok travmalar yaşadı ama içinde bulunduğumuz durum gerçekten hepimizi çok derinden üzmekte. Türkiye Ak Parti iktidarında meçhule doğru gidiyor” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
TÜRKİYE MEÇHULE DOĞRU GİDİYOR

 TÜRKİYE MEÇHULE DOĞRU GİDİYOR

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ak Parti Yönetiminde Türkiye’nin bir meçhule doğru gittiğini söyledi. TÜRKİYE MEÇHULE DOĞRU GİDİYOR

Bir takım açılışlar yapmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Antakya’ya gelen Torun, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’e yaptığı ziyaretlerin ardından parti binasında basın toplantısı düzenledi. Partililerin de katıldığı basın toplantısında konuşan Torun, ülke olarak çok zor günlerden geçildiğini ve Ak Parti yönetiminde Türkiye7nin bir meçhule doğru gittiğini söyledi. 

İçinde bulundukları sürecin herkese tarihi bir görev yüklediğini belirten Torun, “99 yıllık Cumhuriyet elbette ki bir çok zorlukları aştı. Bir çok travmalar yaşadı ama içinde bulunduğumuz durum gerçekten hepimizi çok derinden üzmekte” dedi.

ÇOK AĞIR BİR BEDELLE KARŞI KARŞIYAYIZ

“Bize Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini dayatırken öyle bir Türkiye’nin hayalini kurdurdular” diyen Torun, “Sanki her şey vatandaşların lehine gelişecek, her şey insanımız için daha bir güzelleşecek diye anlattılar. Ama içerisinde bulunduğumuz bu süreçte görüyoruz ki çok ağır bir bedelle karşı karşıyayız. Her sabah uyandığımızda yeni bir gündem, yeni sorunlar ve Türkiye inanılmaz bir olumsuzluğa doğru gidiyor.”

HATAY ÖZEL BİR İL

“Hatay çok özel bir ilimiz, tarımda, turizmde, ticarette, ulaşımda ve her anlamda çok ciddi potansiyeli olan bir ilimiz. Ama şimdi bakıyorum nakliyeci sıkıntıda, Turizm sektörü sıkıntıda, tarım sıkıntıda. Peki bunu en fazla etkileyen konu ne? Aslında bu ülkenin dış politikası. Yanlış yürütülen dış politikayla geldiğimiz nokta 4 milyon Suriyeli Türkiye sınırları içerisinde ve her geçen gün hem sosyal hemde ekonomik bedelleri ağırlaşıyor ve bunun en büyük yükünü de Hatay taşıyor. Kısacası yanlış dış politikanın faturasını Hatay ödüyor, Türkiye ödüyor. Şu ana kadar Suriyelilerin bize faturası 50 milyar dolar”

DIŞ POLİTİKA SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI

“Gündelik kararlarla dış politikayı yönetmeye kalkarsanız, ben bilirim anlayışı ile hareket ederseniz. Önünüze böyle faturaları koyarlar. Bazen Rusya koyar, bazen Suriye koyar, bazen de başka ülkeler koyar. Halbuki dış politika ben söyledim oldu denilen bir şey değil. 85 milyonu ilgilendiren bir konu. Sürdürülebilir bir dış politika sürdürmemiz lazım. Dost yada düşman ülke diye bir şey yok. Ülkenin menfaatleri, çıkarları var. Sonuçta kendi ülkemizin çıkarlarını, uzun vadeli menfaatlerini göz önüne alarak hareket etmeliyiz.” dedi.

BU MİLLETİN DEMOKRASİ GELENEĞİ VAR

Ak Parti hükümetinin şu günlerde bir Dezenformasyon yasası çıkarttığını iddia eden Torun, “Mecliste bu yasayı görüşüyoruz. Yapılmak istenen nedir? Basını susturarak, insanları susturarak, korkutarak nereye kadar gideceksiniz? Bu milletin bir demokrasi geleneği var. Bir vicdanı, bir ahlakı var. Böyle baskıyla susturmayla bir yere varamazsınız. Sizler gerçeği, doğruyu söyleyeni cezalandıracağınıza, yalan söyleyenleri, bizleri yanıltanları, bizleri kandıranları cezalandırın. Ama gerçekler işlerine gelmiyor. Çünkü gerçeklerden korkuyorlar. Ama milletimiz her şeyin farkında.”

BELEDİYELERİMİZE OPERASYON ÇEKİYORLAR

“Şu anda belediyelerimize operasyon üzerine operasyon çekiyorlar. Biliyoruz İçişleri Bakanlığında bir birim kuruldu ve belediyelerimizi nasıl itibarsızlaştırırız. Onlara nasıl kumpas kurarız, bunun çabası içindeler. Ne yaparsanız yapın başaramazsınız. Halkın iradesi ile göreve gelen belediye başkanlarımız. Her türlü, baskıya, engellemelere ve dayatmalara rağmen olağan üstü işler başarıyorlar. Şu anda belediyelerimizin 28 milyar 680 milyon liralık kredisi onay bekliyor. Belediyelerimiz çok uçuz uzun vadeli kredi buluyorlar bunlara da onay vermiyorlar. Bunu vermeyerek kimi cezalandırıyorlar? Tabi ki vatandaşı cezalandırıyorlar. Sonuçta o kaynaklarla belediyelerimiz vatandaşlara hizmet götürecek”

İSMİNİZDE ADALET VAR AMA…

“Şu anda CHP’li belediyeler, millet ittifakının belediyeleri Türkiye nüfusunun yüzde 51,8’ini yönetiyor. Ama siz bir çok bakanlığın kaynaklarının yüzde 90’ını Cumhur ittifakı belediyelerine veriyorsunuz. Haksızlık yapıyorsunuz. İsminizde Adalet var ama uygulamanızda ne adalet, ne ahlak nede vicdan var. Hatay çalışıyor, Hatay üretiyor ama karşılığında hiçbir şey alamıyor. Vergi vermede 7’inci sırada ama hizmet almakta sonuncu sırada. Böyle bir adaletsizlik, böyle bir vicdansızlık kabil edilemez. Hatay resmen cezalandırılıyor. Ama Hatay bu cezalandırmanın karşılığını sandıkta verecek.” dedi.

BU YÖNETİMİ HAK ETMİYORUZ

Ülkenin her tarafında ciddi sorunlar olduğunu söyleyen Torun, “Bu yönetimi hak etmiyoruz biz. Uluslar arası değerlendirmelere baktığınızda bu ekonomik olur, bu özgürlük olur, bu farklı kriterler olur ama hepsinde maalesef şu anda sıralamaların en altındayız. Bunu hak etmiyoruz. Biz üretiyoruz çalışıyoruz ama maalesef bizi yönetenler sadece ve sadece kendilerini düşünüyorlar.” diye konuştu. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol