Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Türkiye Gençlik Vakfı, Depremden Etkilenen Hatay'da Yardım Faaliyetlerini Sürdürüyor

Yayınlanma Tarihi : 20.06.2023 21:19 Bu haber 228 defa okundu

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da, afetzedelerin ihtiyaçlarına yönelik yardımlarına devam ediyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Türkiye Gençlik Vakfı, Depremden Etkilenen Hatay'da Yardım Faaliyetlerini Sürdürüyor

Merkez Antakya ilçesindeki koordinasyon merkezinin yanı sıra kentin tüm ilçelerinde ofisler kuran vakıf, her gün 1500 kişiye su, erzak ve hijyen malzemelerinden oluşan insani yardımları ulaştırıyor.Türkiye Gençlik Vakfı, Depremden Etkilenen Hatay'da Yardım Faaliyetlerini Sürdürüyor

TÜGVA İl Temsilcisi Mehmet Emin Sağanak, AA muhabirine, hayırseverlerden gelen yardımları depremzedelere ulaştırdıklarını söyledi.Türkiye Gençlik Vakfı, Depremden Etkilenen Hatay'da Yardım Faaliyetlerini Sürdürüyor

Kentte 7 mobil araçla yardımları dağıttıklarını anlatan Sağanak, "Depremin ilk anından itibaren 15 ilçemizde ciddi yardımlar gerçekleştirdik. 15 ilçemizde günlük 1000-1500 insanımıza ulaşıyoruz. Özellikle havaların ısınmasıyla insanların su ve hijyen malzemelerine talepleri arttı. Biz de hayırseverlerimize bu durumu ileterek ihtiyaca karşılık verecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Sağanak, ulaşımın daha zor olduğu noktalara odaklandıklarını ve yardım dağıtımında çadırlarda yaşayan depremzedelere öncelik verdiklerini kaydetti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol