Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Turizmin kalbi Samandağda atacak

Yayınlanma Tarihi : 11.05.2016 00:00 Bu haber 894 defa okundu

Samandağ Belediyesi turizm master planı hazırlığına başladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Turizmin kalbi Samandağda atacak

Samandağ Belediyesi, Samandağ Kaymakamlığı, Hatay Turizm ve Kültür il Müdürlüğü, DOĞAKA Samandağ’ın Turizm sektörünün geliştirilmesi için Samandağ Belediye Hizmet binası meclis toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Hatay İl Kültür Müdürü Hüsnü Işıkgör, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Kamacı, Mehmet Yıldız, Belediye Birim Müdürleri ile personeller katıldı.

SAMANDAĞ’IN GELECEĞİ KONUŞULDU

Toplantıda Samandağ’ın  turizm potansiyeli, Turizm konusunda  Türkiye’de ve Dünya da daha iyi yerlere gelmesi için neler yapılabileceği konuşuldu.Samandağ’ın dezavantajlarını nasıl avantaja dönüştürülebilir sorularına cevap arandı.

DOĞAKA Kalkınma Ajansı strateji birimi tarafından hazırlanan 2014 – 2023’te hazırlanan Turizm destekleme programın sunumunu slayt şeklinde Doğaka personeli Bekiroğlu yaptı. Samandağ Turizminin geliştirilmesi konusunda slayt gösterimi ile birlikte toplantıya katılanlar fikirlerini ve Turizmin geliştirilmesi konusunda farklı projelerini  ifade ettiler.

ÖNEMLİ PROJELER SUNULDU

Çevlik sahili çevre düzenlemesi,Yelken turizmi,Rüzgar sörfü,Plaj voleybolu turnuvası,Su sporları merkezi,Balıkçı barınağı,Uzun kesintisiz kum sahili yolu,Yeşil kaplumbağa yuvalama alanı,Yaylıca göleti,Bisiklet yolu,Yaya yolu,Karaçay barajı,Dağ Bisiklet yolu,Kuş Gözlemevi,Kamp Turizmi,Karavan turizmi,Gün Batımı Turizmi,Batıayaz kanyonu,Safari,Yamaç Paraşütü, İnanç turizmi,Saint Simon

 Manastırı, Musa ağacı, Hıdır Türbesi, Vakıflı köyü, Batıayaz Kilisesi, Yoğunoluk Kilise Cami, Titus Tüneli, Beşikli Mağara, Dor Mabedi, Üç Ağızlı Mağara, Barutlu Mağara, İpek Böcekçiliği ,Ney yapımı, Aşuk Maşuk, Aqua Park, Dalış turizmi, Mileyha Kuş Cenneti, Teleferik Projesi Projeleri sunuldu. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Turizm Master Planı çalışmalarını bir an önce başlanacağını söyledi. Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik Teleferik Projesiyle ilgili ön çalışmaların yapılacağını ifade etti.

SOMUT ÇALIŞMALAR YÜRÜTMELİYİZ

Başkan Nehir toplantının kapanışında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulunarak Zuhur Ziyareti civarında bulunan Milleha alanına yatırımın başlatılmasını istedi. Başkan Nehir konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bir proje adlandırılarak çalışmalara başlanmalı v e 3-5 ay içinde başarıyla hayata geçirilmelidir. Burada çok güzel fikirler çıktı. Denizden çıkan kirlilikler, Asinin taşıdığı kirlilikler var. Dağın tepesinde dökülen çöplerin yağmur suları ile Asiden denize gelir. Bizde burada denizi sürekli temizleme çabasında oluruz. Bu sorunla bugüne kadar boğuşup durduk ve hala boğuşuyoruz. Buna yönelik farkındalık yaratarak dolaylı Turizmi destekleyen bir çalışma yapmak mümkün. İlçemize gelen yabancıların görsel açısından da beğenilen bir yer olmasını istiyorum. Son derece somut ve net çalışma yürütmemiz gerekiyor. Bu bakımdan Millaha civarı alanını çok önemsiyorum.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol