Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Turizmde kaybımız 1 milyar dolardan fazla

Yayınlanma Tarihi : 03.05.2016 00:00 Bu haber 900 defa okundu

Hatay’da ‘Rusya Krizi'nin Ekonomik Etkileri’nin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, turizm gelirleri kaybının 1 milyar dolardan daha fazla olduğuna işaret etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Turizmde kaybımız 1 milyar dolardan fazla

CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke öncülüğünde gerçekleşen ‘Rusya Krizi'nin ekonomik etkileri Hatay’ın Arsuz ilçesinde masaya yatırıldı. CHP Ortak Akıl Buluşmalarının ilk toplantısına Akdeniz bölgesinde görev yapan partili belediye başkanları ve Hatay il başkanının katılımıyla İskender Sayek Kültür Evi'nde gerçekleşti.

BANKALARIN HATAY’A BAKIŞ AÇISI NEGATİF

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, AK partinin yanlış politikaları ve uygulanan ekonomik tedbirlerden dolayı Hatay esnafı, sanayicisi ve iş adamının inanılmaz sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek, ”Rusya krizinden daha doğrusu uçak düşürülmesinden sonra Rusya’nın ambargosundan dolayı Hatay’dan ihracatımız önemli ölçüde düştü. Üçte bir oranında düşen ihracat, yani önceden on liralık mal gönderirken bugün bir liralık mal gönderebiliyoruz. İhracat sıkıntılı olunca nakliye ve üreticide sıkıntıya giriyor. Bununla birlikte özellikle teminat konusunda bankaların ve finansal kuruluşların Hatay’a bakış açıları negatif yöne döndü” dedi.

CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, ilk ekonomi ortak akıl toplantısını gerçekleştirdiklerini ve Akdeniz bölgesinde ilk yapmalarının ve çok özel sebebinin olduğunu söyledi.

…%56’LIK BİR DÜŞÜŞ VAR!

Toplantının en temel sebebinin bugün açıklanmış verilerle ortaya çıktığını vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke “Bugün Türkiye Turizm verileri açıklandı. Bugün şunu öğrendik Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında %56’lık bir düşüş var. Yani yarıdan çoğunu kaybetmişiz gelen turistin. Turist sayısının azalmasındaki en temel sebep Türkiye’de güvenlik sorununu ortaya çıkartmış olan AK parti iktidarı. Türkiye’yi maceracı dış politika ile dünyadan izole etmiş olan AK Parti iktidarı. Ve bölgedeki bütün jeopolitik riskleri bir Türkiye riski haline getirmiş olan AK parti iktidarıdır” diye konuştu.

TURİZM KAYBIMIZ 1 MİLYAR DOLARDAN FAZLA

Bugün açıklanan veriler üzerinden turizm sektörünü de değerlendiren Böke “1 milyar Dolardan fazla turizm geliri azalması yaşamışız. 2015 yılının aynı dönemine kıyasla 2016 da şimdiye kadar 1 milyar dolar daha az turizm gelirimiz var. Bu gelir kaybını en yoğun şekilde hisseden iller Akdeniz bölgesindeki iller. Bu gelir kaybının sadece turizm ile sınırlı olmayacağı otellere giren yaş, meyve ve sebzenin, yumurtanın artık alınmayacağı. Yumurtanın üretilmeyip ve taşınması için ihtiyaç duyulan nakliyenin yapılmayacağı, dolayısıyla sadece 1 milyar dolarlık turizm kaybı değil bununla birlikte elli farklı sektörde gelir kaybı yaşanacağı gerçeği bugün açıklanan rakamlar bize gösteriyor” şeklinde konuştu.

Bu sorunları bizzat yaşayan illerin belediye başkanları ve CHP il başkanları ile kafa kafaya vermenin başka bir Türkiye ile mümkün olacağına vurgu yapan Böke şunları kaydetti: “Bu başka Türkiye kendi sorunlarını, kendisi çözebilme becerisini gösteren bunu birlikte yapmaktan güç bulan ve yaptığı çözüm önerilerinde somut bir şekilde ortaya koyan siyasettir diyen bir yüksek ses olacak. Biz burada sadece sorun tespit eden bir ana muhalefet partisi olmayacağız. Soruna alternatif çözüm önerisiyle anında ortaya koyan yeni bir siyaset yaklaşımını da Türkiye’ye hatırlatmış olacağız.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke Belediye Başkanları ve il başkanları ile birlikte Yaratıcı, çözüm, üretme başlıklı sinevizyonlu sunum için basına kaplı bir toplantı yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol