Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Turizm stratejisi görüşüldü

Yayınlanma Tarihi : 20.12.2016 00:00 Bu haber 615 defa okundu

Hatay’ın sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal varlıkların sosyo-ekonomik kalkınmada daha etkin kullanılabilmesi hedefleniyor.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Hatay’da Turizm sektörünün mevcut durumunun ve potansiyellerin ortaya konması, bu potansiyelleri harekete geçirebilecek proje önerilerinin geliştirilmesi ve bu yolla turizmin bölge kalkınmasına katkısının artırılması bekleniyor. Bu kapsamda 2012-2015 yıllarını kapsayan Hatay ili Turizm Stratejisi ve Eylem Planı çalışmasının yapılmıştı. 
Planı ve plan kapsamında gerçekleştirilen ve gerçekleştirilemeyen faaliyetleri değerlendirmek, yeni strateji ve tedbirleri belirlemek amacıyla; ilçe bazlı çalıştaylar, anketler, GZFT Analizi vs. çalışmaların gerçekleştirileceği 2023 Hatay İli Turizm Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanması planlanmaktadır” denildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Turizm stratejisi görüşüldü

BEKLENTİLER DİLE GETİRİLDİ
2023 Hatay İli Turizm Stratejisi Eylem Planı’nın hazırlanması için Çukurova Teknokent A.Ş. ile DOĞAKA arasında bir sözleşme imzalanmış olup mevcut durum analizi çalışmalarına akademik ekibin koordinatörü Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cihan Yavuz, DOĞAKA Hatay Yatırım Destek Ofisi ve Hatay İl Kültür Müdürlüğü çalışanları tarafından başlandı. Bu kapsamda DOĞAKA Yönetim Kurulu Salonunda Turizm acenteleri, oteller ve turist rehberleriyle bir araya gelinmiş söz konusu paydaşların bölge turizminin ihtiyaçları, eksiklikleri, bölgenin gün yüzüne çıkmamış potansiyelleri hakkındaki düşünceleri öğrenilmiş, Hatay Turizmi ile ilgili projeksiyonları ve beklentileri hakkında bilgi alındı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol