Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TURİZM İÇİN DÜNYA BARIŞI ÖNEMLİDİR

Yayınlanma Tarihi : 15.04.2016 00:00 Bu haber 956 defa okundu

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu ve dernek üyeleri, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısı ile Hatay Valisi Ercan Topaca’yı makamında ziyaret ederek Hatay turizmine yapmış olduğu katkılardan dolayı Vali Topaca’ya plaket takdim etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
TURİZM İÇİN DÜNYA BARIŞI ÖNEMLİDİR

Gerçekleşen ziyarete Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör de eşlik etti.

VALİ TOPACA: HATAY’IN HOŞGÖRÜSÜ HATAY’IN TURİZMİNİ OLUMLU ETKİLİYOR

Turizm Haftası’nın Hatay’da turizmin canlanmasına vesile olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay için turizmin olmazsa olmaz değerlerden biri olduğunu ifade etti.

Vali Topaca, “Hatay’ın tarihi dokusu, doğal güzellikleri, gastronomi konusundaki zenginliği, hoşgörüsü, inanç çeşitliliği vb. değerleri Hatay’ın turizmini olumlu etkileyen hususlardır. Bu hususları birer turizm değeri haline dönüştürebiliyor olmak önemli bir noktadır. Temennimiz her şeyden önce Suriye’deki sorununun çözülmesi ile birlikte turizmin önündeki engellerin ortadan kalkması ve Hatay’ın bu potansiyellerinin daha iyi açığa çıkmasıdır” dedi.

KOMŞU ÜLKEDE YAŞANAN GELİŞMELER TURİZMİ ETKİLER

Bütün dünyada olduğu gibi komşu ülkelerde yaşanan gelişmelerin turizmi etkilediğini belirten Vali Topaca, “Uluslararası barışın bozulması turizmi dünyanın her tarafında etkiliyor. Dolayısı ile turizm için dünya barışının sağlanması, insanların her yönüyle hoşgörü içinde olması çok önemlidir. Bunun da farkındayız ama maalesef dünyadaki dengeler, çıkar çatışmaları bitmiyor. Biz her şeye rağmen kendi potansiyelimizi harekete geçirme, kendi değerlerimizi insanlığın hizmetine sunma ve turizmden ulusal refahımızı arttıracak kazancı sağlama konusunda çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

Bu tür duraksama dönemlerinin turizmde çok normal olabileceğini ifade eden Vali Topaca, “Hatay olarak her zaman mevcut durumunu iyileştirebilen, geliştirebilen bir yapıda olmamız lazım. Kriz fırsatlarını iyi değerlendirmek gerekiyor. Bu yavaşlama döneminde ilimizdeki tüm değerleri yeniden gözden geçirmek, varsa eksikleri gidermek, altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamlamak ve ilimizin turizm değerlerinin restorasyonunu sağlamak gelecek dönemlerde turizmden alacağımız payı arttıracak çalışmalardır” dedi.

TURİZM KONUSUNDA HER ŞEY GÜVENLİĞE BAĞLAMAMAK GEREK

Turizm konusunda her şeyi güvenliğe bağlamamak gerektiğini ifade eden Vali Topaca, “Sunduğunuz hizmetin, şehrin altyapı ve üst yapı imkânlarının, şehrin ulaşılabilirliğinin ve turizm anlamında tanınırlığının önemli etkileri vardır. Savaş olmasa bile bu altyapınız yeterli değilse ülke olarak da kent olarak da turizmden istediğiniz payı alamazsınız. Bizlerin bir anlamda bu alanlardaki eksikleri tamamlamamız gerekiyor. Turizm bir hizmet sunumudur, o sunumu yapan aktörler de insanların buradaki ihtiyaçlarını karşılayan tesislerdir. Özel sektörün de bu anlamda biraz kendini yenilemesi, pazarlama ve hizmet tekniklerini değiştirmesi, daha çok tutulan, daha çok kabul edilen yöntemlere başvurması daha doğru olacaktır. Bir garsonun hizmetini sunarken müşteriye karşı yanlış bir tavrının bile turizmi etkilediğini göz ardı etmemek lazım. Oradaki yanlış bir hareket, yanlış bir sözcük, sempatik olmayan bir bakış bile birçok müşterinin kaybı ile sonuçlanabilir. Turizm çok boyutlu, her şeyden etkilenebilecek bir sektördür. Dolayısı ile kent olarak, ülke olarak hep birlikte buna eğilmemiz gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

NACİOĞLU: HATAY TURİZMİ BÜYÜK YARALAR ALDI

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu ise kabulünden dolayı Vali Topaca’ya teşekkür ederek, “Hatay turizmi çok büyük yaralar aldı. Bu yaraları hep birlikte azim göstererek, tanıtım çalışmalarımızı arttırarak sarmamız gerekiyor. Bununla ilgili Sayın Valimiz başkanlığınızda bir il konseyi kuruldu. Bu konseyin turizm konusunda güzel çalışmalara vesile olacağını düşünüyorum. Bunun yanında ülkemiz ve dünya kamuoyunda Hatay risk algısı yüksek bir il. Sizin de tüm konuşmalarınızda belirttiğiniz gibi Hatay güvenli ve huzurlu bir kenttir. Bunu ülkemize ve tüm dünyaya yansıtmamız gerekiyor” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol