Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TÜED Başkanlar Kurulu Olağanüstü Gündemle Toplanıyor

Yayınlanma Tarihi : 11.07.2024 08:58 Bu haber 89 defa okundu

Kısa adı TÜED olan Türkiye Emekliler Derneği’nin 123 Şubesinin Başkanı Ankara’da bir araya gelerek, ek zam çağırısında bulunacaklar.

Paylaş Paylaş Paylaş
TÜED Başkanlar Kurulu Olağanüstü Gündemle Toplanıyor

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün'ün yaptığı açıklamaya göre; TÜED Başkanlar Kurulu, açıklanan tüfe rakamlarına, bu rakamlarla belirlenen emekli maaş artışlarına ve emeklilere uygulanmayan refah payı desteğine tepkilerini göstermek üzere önümüzdeki hafta acilen toplanma kararı aldı. 

Yapılan açıklamada, öncelikle TÜİK rakamlarının inandırıcı bulunmadığını ifade eden Ergün şunları söyledi: 

“TÜİK ve onun açıkladığı rakamlar yaşanan ekonomik ve sosyal durumdan son derece uzak ve akıl dışı rakamlar olarak emeklinin ve çalışanların yaşantısını olumsuz yönde etkilemeye devam etmektedir. 5 bin TL civarında olan en düşük kök aylıklara uygulanacak TÜFE artışının bile taban ödeme olan, 10bin TL’ye ulaşamadığı da ortadadır. Kaldı ki 10 bin TL gibi bir aylığın açıklanan 19 bin TL civarındaki açlık sınırının da neredeyse yarısı kadar olduğu da ortadadır. 

EMEKLİLERİN YÜZDE 85'İ AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALDI

Bunun yanı sıra emekli aylıklarının % 85’inin yani 13 milyon 600 bin’inin açlık sınırının altında kaldığı ve emeklilerin bu düşük aylık gelirlerle yaşam mücadelesi verdikleri açıktır. Ayrıca Ocak ayında memur emeklilerine verilen ve artışların eşitleneceği sözü de havada kalmıştır. Bütün emeklilere eşit oranda bir artış yapılmalı ve üzerine seyyanen bir refah payı eklenmelidir.

Yaşam şartları artık emekliler için; her geçen gün değil, neredeyse her geçen saat zorlaşmaktadır. Emeklinin ekonomik ve sosyal dengesi ile birlikte psikolojisi de bozulmuştur. 

EMEK PLATFORMU YENİDEN OLUŞTURULMALI

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK’in ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasını ve yayınladıkları bildiriyi takdirle karşılamakla birlikte; emekliyi temsil eden kuruluşların, memurları temsil eden kuruluşların bu bir araya gelişte bulunamamış olmaları, bizlerde hak arama mücadelesinin gerçek zeminine oturması gerektiği kanaatini uyandırmıştır. Geçmişte olduğu gibi işçilerin, memurların, esnafların, bunların emeklilerinin temsil edilebildiği Emek Platformu ya da benzerinin hayata geçirilmesi gerekliliği ortadadır. 

Başkanlar Kurulumuz bütün bu gelişmeler ışığında acilen toplanarak taleplerini belirleyecek ve başta refah payı olan bu talepler bildirgesini kamuoyuyla paylaşacaktır” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol