Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TSM korosundan muhteşem konser

Yayınlanma Tarihi : 03.11.2016 00:00 Bu haber 810 defa okundu

Antakya Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Korosunca 29 Cumhuriyet bayramı konseri verildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
TSM korosundan muhteşem konser

Hatay Kültür Merkezi Salonundaki konseri Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ile müziksever vatandaşlar dinledi.

GÜNAL: CUMHURİYET BAYRAMINI COŞKULU BİR MÜZİK ZİYAFETİ İLE KUTLAMAK İSTEDİK

Konser öncesi konuşma yapan Antakya Musiki Derneği Başkanı Orhan Günal, Bir konserde daha beraber olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.

Bu köremizi Cumhuriyet Bayramının 93. Yılını kutlamak amacı ile gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Günal, “Yaşadığımız süreçte Atatürk’ün kurduğu Çağdaş demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyetinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Demokratik, laik ve çağdaş olmayan oluşum ve yapılara müsaade edilmesinin, hoşgörü gösterilmesinin ülkeyi nerelere getirebileceğini ne yazık ki acı olaylara yaşararak gördük. Bizler Antakya Musiki Derneği mensupları olarak Cumhur7iyetinin değerlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmak ve daha fazla önemsemek gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramını coşkulu bir müzik ziyafeti ile kutlama istedik. Bizlere çağdaş demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyetini armağan eden ve bu vatan uğuruna savaşan başta Mustafa Kemal Atatürk’ü tüm arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygı şükran ve rahmetle anıyoruz Ulus olarak barış, huzur ve kardeşlik içinde nice Cumhuriyet Bayramları diliyoruz” dedi.

KORO MÜZİK ZİFAYETİ VERDİ

Hatay büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen konserini ilk bölümünde Türk Sanat Müziği korosu sahne aldı.

Koro şefi Hatice Kuş yönetiminde koro, “Hüseyni”, “Yanık Ömer”, “Seni Ne Çok Sevdiğimi”, “Unutamam Seni”, “Karcığar”, “Kara Bulutları Kaldır Aradan”, “Dediler zamanla hep azalırmış sevgiler”, “Hiçbir şeyde gözüm yok”,”Kalbumde gizli bir sevgi arar”,  “Yollarına gül döktüm”, “Longa”, “Rast Taksim”, “Sevmekten Kim usanır”, “Dua”, “Rüya gibi her hatıra”, “Gittiğin yolları yakın sanarak”, “Yemenimde hare var” adlı birbirinden güzel parçaları seslendirdiler.

ÇİĞDEM GÜRDAL KONSER VERDİ

Konserini ikinci bölümünde ise sahne alan Kültür Bakanlığı Sanatçısı Çiğdem Gürdal türküleri seslendirerek dinleyenleri mest etti.

Konser sonunda Antakya Musiki Derneği Başkanı Orhan Günal vermiş olduğu konser nedeniyle sanatçı Çiğdem Gürdal bir buket çiçek verdi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol