Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, Güzel sanatlar Fakültesi öğrencisi Dilara Altınorak Matracı, sokaklardan ve hurdalıklardan topladığı malzeme ile ambalaj (doğal ve hazır malzemelerin parçalarından oluşturulan sanat eseri) yapıyor.
Babası mozaik ve heykel sanatçısı Mervan Altınorak’tan ilham olarak başladığı mozaik ve heykel yapımından sonra başladığı Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki eğitim yanı sıra sokaklardan topladığı çeşitli atıklarla asamblaj(doğal ve hazır malzemelerin parçalarından oluşturulan sanat eserleri ve Röprodüksiyona başlayan Dilara Altınorak Matracı, ünlülerin tabloları üzerinde çalışarak sanat eseri oluşturuyor.
HER TABLO BİR AYDA TAMAMLANIYOR
Matracı, gerek sokaklardan ve gerekse hurdacılardan plastik, şişe, poşet, kapak ve türlü atık malzemeleri toplayarak sanat eserine dönüştürmeye devam edeceğini söyleyerek, “Bulunduğum nesnelerin yan yana getiriyor ve tabloya yerleştiriyorum. Daha sonra simdir. Süre içerisinde İnci Küpeli Kız, Yıldızlı Geceler, Çığlık Tablosu’ nu yaptım. Atıkları tabloya yerleştirdikten sonra tabloya uygun olarak boyama ve sonrasında da vernikle parlaklık vererek çalışmamı yapıyorum. Her bir tablo ortalama bir ayda tamamlanıyor. Benim amacım, ortaya güzel sanat eserleri çıkarmak ve bunun öncesinde sürdürülebilirlik ve sıfır atık projesini desteklemektir. Bunun için zaman ayırıyor ve çalışmamı büyük bir zevkle yapıyorum” dedi.