Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TOKİ RANT KAPISI OLMUŞTUR

Yayınlanma Tarihi : 18.04.2016 00:00 Bu haber 844 defa okundu

MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu, Torba Kanun Tasarısı'nın 24. maddesi üzerinde verilen önerge hakkında Milliyetçi Hareket Partisi grubu adına söz aldığı konuşmasına, “İktidar kanunsuz uygulamalarına kılıf yaratmak için Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un ilgili maddesinde değişiklik yapmayı amaçlamaktadır” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
TOKİ RANT KAPISI OLMUŞTUR

Torba yasadaki çoğu maddeyle yapılacak düzenlemelerin genel evrensel hukuk normlarına aykırı olduğunu ifade eden Ahrazoğlu, “Anayasa'nın temel hak ve hürriyetleriyle ilgili maddelerine, özellikle de mülkiyet hakkı ve dava açma hakkıyla ilgili maddelerine aykırılık göstermektedir. Ayrıca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin birçok maddesine de aykırı ibareler içermektedir. AKP hükûmetleri, ranta ilişkin düzenlemeleri de içeren torba kanunları Meclis İçtüzüğü ve Anayasa'ya aykırı bir şekilde hazırlamakta.” açıklamasını yapmış ve düzenlemenin temel kanun şeklinde aceleci bir anlayışla Meclis gündemine getirildiğini ifade etti.

MALİYETİ VE KALİTESİ DÜŞÜK EVLER YAPILIYOR

MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu; fakir ve orta gelir grubuna hizmet etmesi gereken TOKİ’nin, milletin ve devletin arazilerine el koyarak yandaş müteahhitlerle maliyeti ve kalitesi düşük evler yaptığını belirterek, “Ancak oradan ev almak isteyenlere pahalıya satıyor; güya taksitle, düşük faizle ama ana para ve faize öyle bir şekilde yükleniyor ki taksitler öyle bir şekilde artıyor ki evler artık ödeme güçlüğünden dolayı el değiştiriyor. Alınan evlerin akan damları, patlayan boruları, su kaçıran, hava alan, yağmur alan pencereleri, kabaran sıva ve döşemeleri, ev alanları aldığına bin pişman ediyor." açıklamasında bulunmuş ve “Ancak TOKİ, AKP'nin miting düzenleyicisi ve bazı müteahhitlerin rant kapısı olmaya devam ediyor” açıklamasını yaparak konuşmasını tamamladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol