Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TGC Sedat Simavi ödülleri sahiplerini buldu

Yayınlanma Tarihi : 15.12.2016 00:00 Bu haber 572 defa okundu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC)'nin kurucu başkanı Sedat Simavi adına 40 yıldan bu yana 9 dalda sanatçı, gazeteci ve bilim insanlarına verilen "Sedat Simavi Ödülleri" törenle sahiplerine sunuldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
TGC Sedat Simavi ödülleri sahiplerini buldu

Etap Marmara Otelde düzenlenen törende konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, her durumda çağdaş demokrasinin yanında ve nereden gelirse gelsin her türlü terörün karşısında olduklarını söyledi.

Olcayto, kamuoyunun haber alma, bilgilenme, gerçekleri öğrenme hakkı için en zor koşullarda görev yapan gazeteciler günümüzde de potansiyel suçlu olarak görüldüğüne dikkat çekerek “Halen cezaevlerinde 146 gazeteci çile dolduruyor. Cumhuriyet Gazetesi gibi Türkiye'nin prestijli gazetelerinden birinin 10 yazar ve yöneticisi bir ayı aşkın süredir tutuklu bulunuyorlar. Demokrasiye inanan Türkiye'de demokrasinin yeşermesi için uğraş veren bütün bireyler gibi gazeteciliği yüreklerine sindirmiş, gazeteciler ülkedeki tüm askeri darbelere ya da sivil darbelere karşı olmuşlardır” diye konuştu.

348 ESER ADAY OLDU

Sedat Simavi ödüllerine bu yıl 348 kişi ve eserin aday olduğu ve seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda 9 dalda 69 seçici kurul üyesi ödüle layık gördükleri eserleri seçti. Seçilen eser ve sahipleri gecede tanıtılarak ödülleri birer birer dağıtıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol