Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Terör Bir İnsanlık Suçudur, Lanetliyoruz

Yayınlanma Tarihi : 21.02.2016 00:00 Bu haber 851 defa okundu

Eğitim-İş Hatay Şube Yönetim Kurulu Şube Başkanı H. Suat Sadış terör olaylarını lanetlemek adına önceki gün Antakya Cumhuriyet alanında bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Terör Bir İnsanlık Suçudur, Lanetliyoruz

Sadış açıklamasında, “Emperyalizmin bölgeye yönelik planları yurttaşlarımızın can güvenliğini tehdit eder noktaya gelmiştir” dedi.

Sadış açıklamalarında şu ifadelere yer verdi, “Ülkemizde son zamanlarda yaşananlar, terör olayı olmanın ötesinde bir iç savaş ve bölünme tehdidiyle karşı karşıya olduğumuz kaygısını uyandırmaktadır. Son olarak Ankara’da gerçekleşen alçakça saldırı da kaygılarımızın haklı olduğunu göstermektedir.

AKP'nin uygulamış olduğu iç ve dış politika, Türkiye'yi her türlü terör saldırısına açık bir coğrafyaya dönüştürmüştür. Suriye politikası ve terörle müzakere süreci, ortaya çıkan tablonun temel nedenidir. AKP'nin komşu bir ülkenin toprak bütünlüğün tehdit eden politikaları ile emperyalizmin bölgeye yönelik planları yurttaşlarımızın can güvenliğini tehdit eder noktaya gelmiştir.

TBMM, Başbakanlık,  Genelkurmay Başkanlığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en stratejik kurumlarının ortasında bomba patlaması ve katliam yapılmasının, oradaki yurttaşlarımızın yaşamlarına yönelik bir saldırının ötesinde komşumuz Suriye’de yaşanan savaşa ülkemizi ve askerlerimizi ikna etme aracıdır. Devlet kurumlarının yanı başında gerçekleştirilen bu saldırı ülkedeki güvenlik ve istihbarat zaafını ortaya çıkartmıştır. Patlamanın nedeni hakkında henüz tam bir açıklama yapılmazken, siyasi iktidar her zaman olduğu gibi jet hızıyla yayın yasağı getirerek halkın bilgi edinme hakkını ihlal etmektedir.”

NEREDEN GELİRSE GELSİN TERÖRÜ LANETLİYORUZ

Patlamanın sorumluları ve arkasındaki güçler bir an önce ortaya çıkarılmalı ve bu konuda halka hesap verilmelidir diyen Sadış açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı, “Yugoslavya, Irak ve Libya’nın parçalanmasından sonra şu anda Suriye’de gerçekleştirilmek istenen bölünme sürecinin hızla ülkemize doğru gelmekte olduğu endişesi artarak devam etmektedir.  Bu savaş bizim ve masum bölge halkının savaşı değil, emperyalizmin ve onların yerli işbirlikçilerinin sömürü, çıkar ve paylaşım savaşıdır.

Ortadoğu’daki ABD'nin ve diğer emperyalist güçlerin paylaşım savaşına, akıldan ve ulusal çıkarlardan uzak bir şekilde salt taşeron olma mantığıyla müdahil olan AKP iktidarı, izlediği yanlış dış politika ile Türkiye’yi bir çatışma sürecinin içine itmiş ve ülkeyi savaşın eşiğine getirmiştir.

AKP iktidarının, çok uluslu terör örgütlerine sınır kapılarını açması, onlara her türlü desteği vermesi, etnik ve mezhepsel ayrışma temelinde siyaset izlemesi, “çözüm süreci” adı altında kamuoyunu oyalayarak terörle mücadele etmek yerine terörün varlığından siyasi rant elde etmek istemesi, bugün ülkemizde ve Ortadoğu coğrafyasında insanların katledilmesine yol açmaktadır. Siyasi iktidar, terörü besleyecek, ayrımcılığı kurumsallaştıracak etnik ve mezhep temelli politikalardan vazgeçmeli, ülkemizin ve bölgemizin huzur ve istikrarı bir an önce sağlanmalıdır. Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-iş ve Eğitim-İş Hatay Şube olarak, nereden ve kimden gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur diyor ve terörü lanetliyoruz. Tüm ulusumuza bir kez daha başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol