Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TEDAVİ GURUR KAYNAĞIDIR

Yayınlanma Tarihi : 03.05.2016 00:00 Bu haber 1268 defa okundu

Mustafa Kemal Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi A. D. Yrd. Doç. Dr. Atilla Yılmaz, halk arasında “Beyin Pili” olarak bilinen “Derin Beyin Stimülasyonu (DBS)” ameliyatının MKÜ Hastanesi’nde gerçekleştirildiğini bunun da kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Paylaş Paylaş Paylaş
TEDAVİ GURUR KAYNAĞIDIR

Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Halk arasında titremeli felç olarak ta bilinen Parkinson hastalığı ve hareket bozukluğu hastalığı, tedavisi zor ve çoğu zaman ilaçla bile kolay kolay tedavi edilemeyen hatta zamanla ilaca karşı direnç gelişmesi sebebiyle bulguları ilerleyen kronik hastalıklardır. Bu tip hastalıklar hastalar için oldukça eziyet vericidir ve genellikle hastalar birçok ilaç tedavisine rağmen ıstıraplıdırlar. Bu hastalık uzun zamandır tedavisi olmayan ve iyileşmeyen bir hastalık olarak bilinse de son yıllarda geliştirilen çeşitli tedavi yöntemleriyle artık tedavisi mümkün hastalık grubuna girmektedir. Bunların arasında en etkili ve yeni olan tedavi türü halk arasında “Beyin Pili” olarak bilinen “Derin Beyin Stimülasyonu (DBS)” ameliyatıdır. Bu ameliyat beynin belirli noktalarına yerleştirilen elektrot sistemlerine bir pil yardımıyla uyarı verilmesi mantığına dayanmaktadır ve bu ameliyat hastayı uyutmadan sohbet ederek yapılmaktadır, ancak hastanın bu arada herhangi bir ağrı ve rahatsızlık duymadığını da belirtmek gerekir” dedi.

HASTALAR 2 GÜN İÇİNDE TABURCU EDİLDİ

Ülkemizde İstanbul ve Ankara gibi büyük merkezler olmak üzere sadece 4-5 şehirde yapılabilen bu ameliyatı geçtiğimiz hafta Üniversitemizde 2 hastaya uygulamış olmanın mutluluğu ve gururu içinde olduklarını belirten Yılmaz açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü, “2 hastanın da şikâyetleri gerilemiş ve 2 hastada ameliyattan 2 gün sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edilmiştir. Bunun yanında bu ameliyatın yanında MS ve SP hastalıklarında görülen ve çözülemeyen kas kasılmalarına sebep olan hastalıklarda uygulanan ve ülkemizde gene sadece birkaç merkezde yapılan “Baklofen Pompası“ ameliyatını da üniversitemizde gerçekleştirmekteyim.

Bu tip hastalıklara sahip hastalarımız artık bu tür kapsamlı ameliyatlar için büyük sıkıntıların altına girerek başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacaklardır. Bu tip kapsamlı ameliyatların bölgemizde ilk ve tek olarak üniversitemizde yapılmasının üniversitemiz ve şehrimiz için bir gurur kaynağı olduğunu düşünmekteyiz.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol