Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TARİHİ CADDE SON NEFESİNİ VERİYOR!

Yayınlanma Tarihi : 29.02.2016 00:00 Bu haber 979 defa okundu

Kurtuluş caddesi hak ettiği önemi almalıdır.

Paylaş Paylaş Paylaş
TARİHİ CADDE SON NEFESİNİ VERİYOR!

TARİHİ CADDE SON NEFESİNİ VERİYOR!

Dünyada meşalelerle aydınlatılan ilk sütunlu cadde, eski adı herod olarak bilinen şimdilerde ise kurtuluş caddesi olarak adlandırılan tarihi cadde yıllar geçtikte tahrip oldu. Kurtuluş caddesinin ilimize yakışmayan görüntüsünün sebebi ise bilinçsizce yapılan işgaller, düzensiz parklar ve etrafa saçılan atıklar oldu.

DÜNYADA AYDINLATILAN İLK SÜTUNLU CADDENİN DEĞERİNİ BİLİYOR MUYUZ?

Antakya'nın Asi (Orontes) Nehri ile Habib Neccar (Siipius) Dağı arasında kalan kısmında, Kışla binası ile Dörtayak Mahallesi arasında yer alan, Kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda uzanan tarihi caddenin son hali Hatay’a yakışmıyor. Görüntüsüyle adeta ayakta durmaya çalışan tarihi caddenin bilinçsizce etrafa saçılan atıklar ve park sorunuyla başı dertte.

ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE ÇÖZÜM GETİRİLMELİ

Bütün bu özelliklerin yanı sıra Kurtuluş Caddesi ulaşımın zorlukla sağlandığı çift yönlü caddelerden biri olmasına rağmen hiçbir çalışma ve projenin geliştirilmediği bir cadde özelliği de taşıyor. Dar sokakları park halindeki araçların daha da zorlaştırdığı trafik sürücüler ve yayalar için işkenceye dönüşmüş durumda.

CADDE BOYUNCA İŞ YERLERİNİN KALDIRIM İŞGALLERİNE RASTLAMAK MÜMKÜN

Halep çarşısını andıran caddede yerli vatandaşlar kadar ilçede ikamet eden Suriyelerin iş yerleri açmasıyla birlikte artan yoğunluk caddenin taşıyamayacağı kalabalığa neden olmaktadır.

ATIKLAR ETRAFA SAÇILMAMALI

İş yeri fazlalığıyla birlikte çevre düzenleme ve temizlik çalışmalarının yetersiz kaldığını görmekteyiz. Bu sebeplerden ötürü tarihi Kurtuluş caddesinin hak ettiği önemi almasını ve yollara saçılan atıklar ile düzensiz görünümünden kurtulmasını umut ediyoruz.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ A. DOĞAN ULUDAĞ KURTULUŞ CADDESİNİ İNCELEDİ

Kurtuluş caddesi üzerindeki esnafla bir araya gelen Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ Cadde üzerinde bir takım incelemelerde de bulundu. Vatandaşlarla sohbet etme imkânı bulan Doğan’ın gezisi ardından cadde üzerindeki olumsuz durumlar için gerekli çalışmaların yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.  

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol